Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ιαπωνία κάνουν μαθήματα για να ξαναμάθουν πώς να χαμογελούν λόγω της... μάσκας - Ελέγχουν την πρόοδο με καθρέφτες

Στην Ιαπωνία κάνουν μαθήματα για να ξαναμάθουν πώς να χαμογελούν λόγω της... μάσκας - Ελέγχουν την πρόοδο με καθρέφτες
Μετά την άρση της επίσημης συμβουλής να φορούν μάσκες για να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19, πολλοί άνθρωποι παραδέχτηκαν ότι αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη ζωή χωρίς καλύμματα προσώπου, με κάποιους να ομολογούν ότι έχουν ξεχάσει πώς να χαμογελούν
Σχετικά Άρθρα

Μετά από τρία χρόνια απόκρυψης του στόματός τους πίσω από μάσκες, ορισμένοι Ιάπωνες απευθύνονται σε ειδικούς δασκάλους χαμόγελου για να μάθουν ξανά την τέχνη του να χαμογελούν χωρίς να δείχνουν αμήχανοι.
Μετά την άρση της επίσημης συμβουλής να φορούν μάσκες για να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19, πολλοί άνθρωποι παραδέχτηκαν ότι αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη ζωή χωρίς καλύμματα προσώπου, με κάποιους να ομολογούν ότι έχουν ξεχάσει πώς να χαμογελούν.
«Με τη χρήση μάσκας να έχει γίνει κανόνας, οι άνθρωποι είχαν λιγότερες ευκαιρίες να χαμογελάσουν και όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναπτύξει κόμπλεξ σχετικά με αυτό», δήλωσε στην Asahi Shimbun η Κέικο Καουάνο, προπονήτρια της εταιρείας "εκπαίδευσης χαμόγελου" Egaoiku.
«Η κίνηση και η χαλάρωση των μυών του προσώπου είναι το κλειδί για ένα καλό χαμόγελο. Θέλω οι άνθρωποι να αφιερώνουν χρόνο στο συνειδητό χαμόγελο για τη σωματική και ψυχική τους ευεξία», εξηγεί. 
Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν καθρεφτάκια για να ελέγχουν την πρόοδό τους, ενώ ορισμένοι προσάρμοζαν τις εκφράσεις τους μέχρι να βεβαιωθούν ότι είχαν ξαναβρεί το φυσικό τους χαμόγελο, πριν από τη μάσκα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Guardian. 
Η εταιρεία Egaoiku είδε τον αριθμό των αιτούντων να αυξάνεται κατά 4,5 φορές μετά την πρώτη αναφορά των μέσων ενημέρωσης  τον Φεβρουάριο για αλλαγή στα μέτρα κατά του κορονοιού. Ένα μήνα αργότερα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι η κάλυψη του προσώπου θα πρέπει να αποτελεί ατομική επιλογή και υποβάθμισε την ταξινόμηση σοβαρότητας του ιού τον Μάιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης