Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Battista (Ιταλία – πρώην Μ5S): O Zelensky ενδιαφέρεται μόνο για όπλα και όχι για την ειρήνη – Ντρέπομαι για τους Ευρωπαίους ηγέτες

Di Battista (Ιταλία – πρώην Μ5S): O Zelensky ενδιαφέρεται μόνο για όπλα και όχι για την ειρήνη – Ντρέπομαι για τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Ντρέπομαι που είδα τους ευρωπαίους ηγέτες να μετατρέπονται σε εμπόρους όπλων, ανίκανους να πουν τη λέξη διαπραγματεύσεις», σημείωσε o Ιταλός πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενδιαφέρεται μόνο για την απόκτηση περισσότερων όπλων και όχι για την ειρήνη, αποκάλυψε ο Ιταλός δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Alessandro Di Battista.
«Ο Zelensky πραγματοποίησε μία περιοδεία για να πάρει όπλα και πυρομαχικά.
Το μόνο πράγμα που αναζητά είναι τα όπλα γιατί δεν τον ενδιαφέρει η ειρήνη», είπε ο Ιταλός πρώην βουλευτής.
Ο Di Battista, ο οποίος είναι επίσης ακτιβιστής και πρώην εξέχον μέλος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S), άσκησε κριτική στην ιταλική κυβέρνηση, η οποία δέχθηκε τον Zelensky στη Ρώμη.
Ο δημοσιογράφος είπε ότι το 60% των Ιταλών είναι κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία.
«Ντρέπομαι που είδα τους ευρωπαίους ηγέτες να μετατρέπονται σε εμπόρους όπλων, ανίκανους να πουν τη λέξη διαπραγματεύσεις», σημείωσε.
Ο Di Battista. ανήκει σε μια ευρεία ομάδα Ιταλών φιλειρηνιστών, μαζί με άλλα γνωστά δημόσια πρόσωπα, δημοσιογράφους και εκπροσώπους του πολιτιστικού χώρου.

Η περιοδεία Zelensky

Στις 14 Μαΐου, ο Zelensky βρέθηκε στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Πριν, επισκέφτηκε τη Γερμανία όπου συζήτησε την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης τη Ρώμη και το Βατικανό, συναντώντας την ιταλική ηγεσία και τον Πάπα Φραγκίσκο.
Επισκέφθηκε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο και είχε συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak.
Την Τετάρτη (17/5), η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik ότι επισκεπτόμενος τις δυτικές χώρες ο Zelensky προσπαθεί να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης