Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση Τουρκίας - Γερμανίας: Οι Γερμανοί συνέλαβαν δημοσιογράφους της Sabah

Κρίση Τουρκίας - Γερμανίας: Οι Γερμανοί συνέλαβαν δημοσιογράφους της Sabah
Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα
Έφοδο στο γραφείο της Φρανκφούρτης του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού τμήματος της τουρκικής εφημερίδας Sabah πραηγματοποίησε η γερμανική αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο δημοσιογράφοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καλεί για εξηγήσεις τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα Jurgen Schulz, μετά τη σύλληψη των Τούρκων δημοσιογράφων στη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές της εφημερίδας Sabah, η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα σπίτια των Ismail Erel και Cemil Albay και στο ευρωπαϊκό γραφείο της εφημερίδας Sabah και κατέσχεσε υπολογιστές και τηλέφωνα.
Αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό της επιδρομής, ενώ λεγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών και επαγγελματικές οργανώσεις παρενέβησαν για την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η κράτηση των δύο δημοσιογράφων ήταν απαράδεκτη από την άποψη της ελευθερίας του Τύπου και αυτό κοινοποιήθηκε στις γερμανικές αρχές.
Οι πηγές σημείωσαν ότι το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο διαμαρτυριών τόσο στην Άγκυρα όσο και στο Βερολίνο, η μεταχείριση των δημοσιογράφων ήταν απαράδεκτη και συνεχίζονται οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τις γερμανικές αρχές για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης