Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Καταδίκη Sarkozy για διαφθορά – Με ηλεκτρονικό βραχιόλι για ένα χρόνο εκτός φυλακής

Γαλλία: Καταδίκη Sarkozy για διαφθορά – Με ηλεκτρονικό βραχιόλι για ένα χρόνο εκτός φυλακής
Το Εφετείο στέρησε τα πολιτικά δικαιώματα του Sarkozy για τρία χρόνια
Κόλαφος για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Nikolas Sarkozy ήταν η απόφαση του Εφετείου στο Παρίσι σχετικά με τις εις βάρος του κατηγορίες για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής, καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων το ένα χωρίς αναστολή.
Tη δικαστική αυτή απόφαση, η οποία είναι πρωτοφανής για πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, αναμένεται να αμφισβητήσουν σε ανώτερο δικαστήριο οι δικηγόροι του.
Συγκεκριμένα, το Εφετείο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης τριών ετών για τον Sarkozy, αν και τελικά θα εκτίσει το ένα έτος της ποινής που του επιβλήθηκε χωρίς αναστολή, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι εκτός φυλακής.
Επιπλέον, αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια, γεγονός που του απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί.
Υπενθυμίζεται πως πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει το 2021 τον Sarkozy ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα και για διαπραγμάτευση επιρροής με αντάλλαγμα εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με μια έρευνα για τα οικονομικά της εκστρατείας του το 2007.
Ο 68χρονος Sarkozy, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης