Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέσμια του Eurogroup η Wall εν μέσω ανησυχιών για την Ελλάδα - Έχασε τις 13.000 μονάδες ο Dow

Δέσμια του Eurogroup η Wall εν μέσω ανησυχιών για την Ελλάδα - Έχασε τις 13.000 μονάδες ο Dow
Μεικτά πρόσημα κατέγραψε σήμερα η Wall καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε τόσο η εντεινόμενη ανησυχία για το fiscal cliff των ΗΠΑ, όσο και η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.
Παράλληλα, τέλος στο θετικό ράλι των 5 συνεδριάσεων έβαλε ο S%P 500, ενώ ο Dow απώλεσε τις 13.000 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 12.967 μονάδες, μειωμένος  κατά -0,32%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,20% και στις 1.406 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,33% στις 2.977 μονάδες.
Κέρδη +0,44%, στα 2,30 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,25 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,33 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, περιορισμένη είναι η πρόοδος που έχουν πραγματοποιήσει οι αμερικανικές αρχές αναφορικά με τον επιδιωκόμενο συμβιβασμό για τις φορολογικές αυξήσεις και τη μείωση των κυβερνητικών εξόδων, επισημαίνει ο Dick Durbin, ανώτατος Γερουσιαστής των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Η προθεσμία τελειώνει την 1η Ιανουαρίου 2013, ωστόσο η έλλειψη προόδου στος διαπραγματεύσεις φέρνει τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο κοντά στο ενδεχόμενο του "δημοσιονομικού γκρεμού" (fiscal cliff). Οι Δημοκρατικοί του Barack Obama πιέζουν για αύξηση του φόρου εισοδήματος για τους πλουσίους, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι επισημαίνουν ότι αυτό θα αποβεί ζημιογόνο για την απασχολήση. Παράλληλα οι τελευταίοι πιέζουν για μείωση των δαπανών στην κοινωνική πρόνοια, γεγονός στο οποίο οι Δημοκρατικοί αντιδρούν.
"Οι Δημοκρατικοί θα δεχτούν μικρές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, αλλά το συνταξιοδοτικό δεν πρέπει να βρεθεί στο τραπέζι", αναφέρει ο Durbin.
Επίσης, σε νέο ολονύκτιο θρίλερ εξελίσσεται και η νέα συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, καθώς ακόμη δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμφωνία μεταξύ των πιστωτών της χώρας. Ευρωπαϊκές πηγές κάνουν λόγο για σκληρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το ΔΝΤ ζητά haircut 20% στο ελληνικό χρέος (με στόχο τη μείωσή του κατά 40 δισ. ευρώ) εδώ και τώρα και πρόσθετες δεσμεύσεις για περαιτέρω μείωσή του στη συνέχεια. Το ΔΝΤ πιέζει για λύση απόψε, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσθετη δράση αναμένεται να λάβει και η ΕΚΤ... "Αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν θα τελειώσει η συνεδρίαση του Eurogroup", φέρεται να προειδοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup, J. C. Juncker, που σε ρόλο "πυροσβέστη" είχε επαφές με Lagarde και Schaeuble, που εκφράζουν τους δύο αντίθετους πόλους για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος....
Παράλληλα, σε δημοπρασία τρίμηνων και εξάμηνων έντοκων ομολόγων, αξίας 32 και 28 δισ. δολαρίων αντίστοιχα προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία των 3 μηνών άγγιξε το 0,100%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης στο  4,59 φορές από 4,73 φορές, στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.
Στα έντοκα 6 μηνών, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,145% και η κάλυψη στις 4,94 από 4,91 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης