Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Musk: Έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια οικονομία - H Tesla δεν είναι άτρωτη

Προειδοποίηση Musk: Έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια οικονομία - H Tesla δεν είναι άτρωτη
Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla, ο Musk υποβάθμισε τις φήμες ότι ενδέχεται να παραιτηθεί
Δυσκολίες για την παγκόσμια οικονομία τους επόμενους 12 μήνες προέβλεψε ο Elon Musk, προειδοποιώντας ότι η Tesla δεν είναι άτρωτη.
Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στο Όστιν του Τέξας, ο Musk υποβάθμισε τις φήμες ότι ενδέχεται να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla και αναφέρθηκε σε δύο νέα μοντέλα μαζικής αγοράς που αναπτύσσει, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις του Cybertruck pickup που καθυστερεί εδώ και καιρό θα ξεκινήσουν φέτος.
Σε μια ένδειξη δύσκολων καιρών ακόμη και για την Tesla, τον ηγέτη της αγοράς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Musk δήλωσε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να διαφημίσει τα οχήματά της, κάτι που δεν έχει κάνει στο παρελθόν.
"Θα δοκιμάσουμε λίγη διαφήμιση και θα δούμε πώς θα πάει", δήλωσε ο Musk, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος του Twitter.
"Η Tesla δεν έχει ανοσία στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Περιμένω ότι τα πράγματα θα είναι, μόνο σε μακροοικονομικό επίπεδο, δύσκολα για τουλάχιστον τους επόμενους 12 μήνες", δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, ντυμένος άνετα με μαύρο μπλουζάκι και παντελόνι.
Η Tesla έχασε τον στόχο της για το περιθώριο κέρδους το πρώτο τρίμηνο, αφού μείωσε επιθετικά τις τιμές των οχημάτων της μπροστά στην επιβράδυνση της οικονομίας και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

«Δεν παραιτούμαι»

Στη συνέλευση, οι μέτοχοι ψήφισαν να διορίσουν στο διοικητικό συμβούλιο τον συνιδρυτή της εταιρείας και πρώην επικεφαλής τεχνολογίας, JB Straubel.
Η εταιρεία συμβούλων πληρεξουσίων Glass Lewis είχε παροτρύνει τους επενδυτές να ψηφίσουν κατά του διορισμού του Straubel, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με την ανεξαρτησία του.
Ο Straubel, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανακύκλωσης μπαταριών και υλικών Redwood Materials, θεωρείται πιθανός διάδοχος του Musk, σύμφωνα με τον Gene Munster, διευθύνοντα σύμβουλο της Deepwater Asset Management.
Οι επενδυτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν κατάφερε να διασφαλίσει ότι ο Musk θα επικεντρωθεί στην Tesla, αφού αγόρασε τον Οκτώβριο την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter έναντι 44 δισ. δολ.
"Υπήρξε μια βραχυπρόθεσμη απόσπαση της προσοχής επειδή έπρεπε να κάνω μια μεγάλη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Twitter για να διασφαλίσω την επιβίωση της εταιρείας", δήλωσε ο Musk την Τρίτη.
Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η πρώην επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρείας NBCUniversal, Linda Yaccarino, θα τον διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter και ότι θα επικεντρωθεί στα προϊόντα και την τεχνολογία της εταιρείας.
Τόνισε ότι το Twitter βρίσκεται πλέον σε "σταθερή θέση" και "το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί το Twitter για να προχωρήσει μπροστά είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με τους τελευταίους έξι μήνες".
Ένας μέτοχος ρώτησε σχετικά με τις φήμες ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του CEO της Tesla, προσθέτοντας "Say it ain't so".
Ο Musk απάντησε: "Δεν είναι έτσι".
Τον Νοέμβριο, ο διευθυντής της Tesla James Murdoch κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Musk είχε εντοπίσει κάποιον ως πιθανό διάδοχο.
Οι επενδυτές ψήφισαν κατά της δημοσίευσης έκθεσης σχετικά με τον "Κίνδυνο από πρόσωπα-κλειδιά".
Η πρόταση επεδίωκε τον εντοπισμό των προσώπων-κλειδιά και την κατάρτιση σχεδίων διαδοχής.

Δύο νέα μοντέλα

Ο Musk δήλωσε στη συνεδρίαση ότι η Tesla θα ήθελε να παράγει ένα τέταρτο του εκατομμυρίου Cybertrucks ετησίως, ανάλογα με τη ζήτηση.
Ανέφερε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία EV ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου Roadster επόμενης γενιάς που καθυστερεί εδώ και καιρό, το επόμενο έτος.
Ανέφερε επίσης εν συντομία δύο νέα μοντέλα μαζικής αγοράς υπό ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης