Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στον Ινδικό Ωκεανό – Έρευνα για 39 ναυτικούς που αγνοούνται

Κίνα: Ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στον Ινδικό Ωκεανό – Έρευνα για 39 ναυτικούς που αγνοούνται
Tο πλήρωμα του σκάφους Lupeng Yuanyu 028 που αγνοούνται αποτελείται από 17 υπηκόους Κίνας, 17 υπηκόους Ινδονησίας και 5 υπηκόους Φιλιππίνων
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 39 ναυτικών που αγνοούνται στον Ινδικό Ωκεανό, μετά από ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν.
Πρόκειται για το πλήρωμα του σκάφους Lupeng Yuanyu 028 που αποτελείται από 17 υπηκόους Κίνας, 17 υπηκόους Ινδονησίας και 5 υπηκόους Φιλιππίνων, όπως μετάδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
«Μέχρι τώρα, δεν έχει βρεθεί κανένας από τους αγνοούμενους», τόνισε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Xi Jinping διέταξε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν και να διασωθούν.
Το σκάφος ανήκει στην κινεζική εταιρεία Penglai Jinglu Fishery Co και αναποδογύρισε στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα, 22:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Έρευνες για τους 39 ναυτικούς

Στο σημείο του ναυαγίου μετέβησαν σκάφη από την Αυστραλία, όπως και άλλων χωρών, ενώ η Κίνα ανέπτυξε δυο πλοία.
Η κινεζική κυβέρνηση επικοινώνησε κατεπειγόντως με τις πρεσβείες και με τα προξενεία της στην Αυστραλία, στη Σρι Λάνκα, στις Μαλδίβες, στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες και άλλες χώρες για να ενημερώσει σχετικά με το ναυάγιο και να ζητήσει συνδρομή, ώστε να διεξαχθεί συντονισμένη επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι η Κίνα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο σκαφών ανοικτής θαλάσσης, των οποίων ο αριθμός το 2022 έφτανε τα 564.000, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης