Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος αντιστράτηγος: Να απαγορευτεί η Wagner

tags :
Ρώσος αντιστράτηγος: Να απαγορευτεί η Wagner
Ο Victor Sobolev, πρώην αντιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων και νυν βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, χαρακτήρισε τη μισθοφορική ομάδα «παράνομο ένοπλο σχηματισμό» σε δήλωσή του
Βετεράνος Ρώσος πολιτικός και πρώην στρατιωτικός διοικητής ζήτησε μέτρα κατά της... Wagner, της διαβόητης ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων της χώρας, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις σχετικά με τον ρόλο της στην εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Victor Sobolev, πρώην αντιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων και νυν βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, χαρακτήρισε τη μισθοφορική ομάδα «παράνομο ένοπλο σχηματισμό» σε δήλωσή του την Τρίτη, μεταδίδει το Politico.
«Δεν είναι ξεκάθαρο πού ανήκει και τι κάνει ο όμιλος Wagner» είπε ο Sobolev προειδοποιώντας ότι οι τακτικοί στρατιώτες που αυτομόλησαν στις τάξεις του μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη.
Η Μόσχα ανέθεσε μεγάλο μέρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων γύρω από την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ στην ομάδα Βάγκνερ τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο ιδρυτής της ομάδας, ολιγάρχης Yevgeny Prighozin, έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους κορυφαίους στρατηγούς της χώρας ότι δεν προμήθευσαν τα στρατεύματά του με επαρκή πυρομαχικά σε μια σειρά κρίσιμων επιθέσεων.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης