Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JPMorgan): Τελειώσαμε με τις εξαγορές προβληματικών τραπεζών

Dimon (JPMorgan): Τελειώσαμε με τις εξαγορές προβληματικών τραπεζών
Οι περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους κρύβονταν σε κοινή θέα, είπε ο Jamie Dimon
Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, δήλωσε την Τρίτη 16 Μαΐου ότι είναι απίθανο η τράπεζά του να αποκτήσει άλλη προβληματική τράπεζα μετά την εξαγορά της First Republic.
«Απίθανο», ήταν η κοφτή απάντηση του Dimon σε δημοσιογράφο που ρώτησε για εξαγορές κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Η αναταραχή στις μεσαίου μεγέθους τράπεζες που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο δείχνει ότι δεν αρκεί απλώς η συμμόρφωση με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις, πρόσθεσε ο Dimon.
«Σχετικά με την τρέχουσα διαταραχή στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, οι περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους κρύβονταν σε κοινή θέα» είπε ο Dimon σχετικά με τους κινδύνους επιτοκίων που βοήθησαν στην ανατροπή της SVB και της First Republic.

AI...

Οι επενδυτές της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ πίεσαν τον Dimon και τους διευθυντές του με ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική της τράπεζας, τις θέσεις σε πολιτικά ζητήματα και τη χρήση εργαλείων AI, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT.
Αλλά «μεγάλα γεωπολιτικά γεγονότα», επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και αναταραχή στην αγορά είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες του
Η JPMorgan είναι έτοιμη για τα επιτόκια και τον πληθωρισμό, δήλωσε ο Dimon.
Ο Dimon μίλησε την ίδια μέρα που ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Silicon Valley Bank και δύο πρώην στελέχη της Signature Bank κατέθεσαν ενώπιον της Γερουσίας.
Και τα τρία στελέχη επεσήμαναν «πρωτοφανείς» παράγοντες που οδήγησαν σε ξαφνικές τραπεζικές καταστροφές στα ιδρύματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης