Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει η Yellen: Καταστροφή για την οικονομία των ΗΠΑ μία αθέτηση πληρωμών – Αυξάνεται το χρέος μας

Επιμένει η Yellen: Καταστροφή για την οικονομία των ΗΠΑ μία αθέτηση πληρωμών – Αυξάνεται το χρέος μας
Σε πανικό η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ
Σχετικά Άρθρα
Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την προηγούμενη προειδοποίησή της για το καταστροφικό ενδεχόμενο χρεοκοπίας της αμερικανικής οικονομίας, και η Janet Yellen απηύθυνε νέα έκκληση προς Δημοκράτες και Ρεπουμπλικάνους «να τα βρουν» για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ.
Όπως είπε η πρώην επικεφαλής της Federal Reserve, σε συγκέντρωση τραπεζιτών (Independent Community Bankers of America), μια αθέτηση πληρωμών θα προκαλούσε ύφεση στην οικονομία που θα συμπαρέσυρε πολλές θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις.
Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση που θα προκαλούνταν θα συνοδευόταν από διαταραχές στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, της επιβολής του νόμου, της ασφάλειας των συνόρων και της εθνικής άμυνας και των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά κανάλια, επανέλαβε πως το Υπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση να πληρώσει τους κρατικούς λογαριασμούς μέχρι την 1η Ιουνίου 2023 εφόσον δεν υπάρξει αύξηση ορίου χρέους.
«Η οικονομία των ΗΠΑ κρέμεται από μια κλωστή. Είναι πολύ πιθανό να δούμε μια σειρά από χρηματοοικονομικές αγορές να καταρρέουν - με τον πανικό που θα επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο να πυροδοτεί margin calls, φυγή κεφαλαίων και μαζικές πωλήσεις. Μια αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία θα είχε σοβαρές οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνέπειες. Η οικονομία μας θα βρεθεί ξαφνικά σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και χρηματοοικονομική καταιγίδα. 66 εκατομμύρια δικαιούχοι κοινωνικής ασφάλισης και εκατομμύρια βετεράνοι και οικογένειες στρατιωτικών πιθανότατα θα μείνουν απλήρωτοι και το εισοδηματικό σοκ που θα προκύψει θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση που θα καταστρέψει πολλές θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ».
Η κα Yellen υπογράμμισε επίσης ότι η αντιπαράθεση σχετικά με το όριο του ομοσπονδιακού χρέους αυξάνει ήδη το κόστος δανεισμού και αυξάνει το βάρος του χρέους της χώρας: «Ο χρόνος τελειώνει. Κάθε μέρα που το Κογκρέσο δεν ενεργεί, αντιμετωπίζουμε αυξημένο οικονομικό κόστος που θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομία των ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης