Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester: Η Fed δεν είναι ακόμη σε σημείο να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια

Mester: Η Fed δεν είναι ακόμη σε σημείο να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια
Σήμα για νέα αύξηση επιτοκίων από τη Loretta Mester...
Η Fed δεν είναι ακόμη σε σημείο να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια για κάποιο χρονικό διάστημα, δεδομένου του πόσο επίμονος είναι ο πληθωρισμός, δήλωσε η αξιωματούχος της Fed, Loretta Mester.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έχει στείλει σήμα ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων καθώς αξιολογεί τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία τα μέτρα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής που έχει εφαρμόσει έως τώρα.
Ωστόσο, τέσσερις αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν τη Δευτέρα ότι βλέπουν τα επιτόκια να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και ακόμα και να αυξάνονται, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει ότι θα αργήσει να κινηθεί χαμηλότερα και η οικονομία φαίνεται αρκετά ανθεκτική.
«Η προσέγγιση που ακολουθώ είναι ότι θα ήθελα τα επιτόκια να φτάσουν σε ένα σημείο όπου, όταν θα σκέφτομαι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση, θέλω να είναι εξίσου πιθανή μια αύξηση ή μια μείωση» τόνισε σύμφωνα με το Reuters η κα. Μέστερ σε συνέδριο στο Δουλβίνο.
«Όταν φτάσουμε σε αυτό το επιτόκιο, νομίζω ότι θα κρατήσουμε τα επιτόκια αμετάβλητα για λίγο, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι τα επιτόκια θα κινηθούν χαμηλότερα. Επομένως, δεν το θέτω με όρους παύσης, το θέτω με όρους διατήρησης. Έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το ποσοστό; Σε αυτό το σημείο, δεδομένων των οικονομικών στοιχείων που έχουμε λάβει μέχρι τώρα, θα έλεγα όχι» υπογράμμισε.
«Θέλω να δω περισσότερα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης