Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ψεύδεται: Οι ΗΠΑ υφίστανται τρομερές απώλειες - Ρωσικοί πύραυλοι εξοντώνουν το σύστημα Patriot - Φωτο - Ντοκουμέντο

Η Ουκρανία ψεύδεται: Οι ΗΠΑ υφίστανται τρομερές απώλειες - Ρωσικοί πύραυλοι εξοντώνουν το σύστημα Patriot - Φωτο - Ντοκουμέντο
Οι ουκρανικές αρχές κατανοούν ότι η καταστροφή του συστήματος αεράμυνας Patriot είναι άλλο ένα βαρύ πλήγμα στον μύθο της αξιοπιστίας των δυτικών όπλω
Σχετικά Άρθρα
Το βράδυ της 16ης Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλη μια μαζική επίθεση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της AFU στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα, καθώς και στις περιοχές του Κιέβου, Kharkiv, Kramatorsk και Cherkasy γεγονός ωστόσο που διαψεύδεται από τη Ρωσία η οποία έχει στην κατοχή της φωτογραφικά ντοκουμέντα για τις απώλειες των Αμερικανών.
Η κύρια κατεύθυνση της πρόσφατης επίθεσης ήταν η ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, όπου τα συστήματα αεράμυνας που παρείχαν τα κράτη του ΝΑΤΟ ήταν ενεργά για αρκετές ώρες.
Ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης χαρακτήρισε την επίθεση στην πόλη «εξαιρετικά επιτυχημένη». Ο «μέγιστος αριθμός βλημάτων επίθεσης» εξαπολύθηκε μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το καθεστώς του Κιέβου παραδοσιακά ισχυριζόταν ότι όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πυραύλων Kinzhal και Kalibr.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε:

  • 6 βαλλιστικοί πύραυλοι Kinzhal.
  • 9 πύραυλοι κρουζ Kalibr.
  • 3 βαλλιστικοί/αντιαεροπορικοί πύραυλοι (θα καθοριστούν).
  • 6 UAV κρούσης Shahed 136/131.
  • 3 UAV (Orlan, SuperCum).

Ενώ οι στρατιωτικές αρχές ισχυρίζονται ότι αναχαίτισαν ως εκ θαύματος... 18 ρωσικούς πυραύλους, ο δήμαρχος του Κιέβου επιβεβαίωσε πολλά χτυπήματα στην πόλη, τα οποία φέρεται να είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες... μικρές τελικά ζημιές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Klychko, αρκετές εκρήξεις έγιναν στην περιοχή Solomenskiy της πρωτεύουσας.
Ρ
ωσικά drones αναχαιτίστηκαν στην περιοχή Darnitsky και κοντά στο Boryspil. 
Ως αποτέλεσμα, πολλά αυτοκίνητα πήραν φωτιά στην πόλη, ένα κτίριο υπέστη ζημιές και συντρίμμια αρκετών βλημάτων έπεσαν στον τοπικό ζωολογικό κήπο στην περιοχή Σεφτσένκο. 

Ποιά όμως είναι η αλήθεια; 


cars-2-768x512.jpgcars-1-768x512.jpg

reuters-1.jpg


Το πρωί της 16ης Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε:

Χθες το βράδυ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δια αέρος και θαλάσσης στις τοποθεσίες των μονάδων AFU, καθώς και σε χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν από τη Δυτική χώρες
.
Ο στόχος επετεύχθη. 
Όλα τα αντιστοιχισμένα σημεία 
εξοντώθηκαν. Ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας από ένα υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα «Kinzhal» στην πόλη του Κιέβου έπληξε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot που κατασκευάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η καταστροφή του αμερικανικού συστήματος Patriot κατεγράφη σε μία από τις κάμερες στο Κίεβο.
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα το σύστημα κάνει περίπου τριάντα εκτοξεύσεις ανά λεπτό. 
Το σύστημα Patriot είναι το μόνο που έχει αναπτυχθεί με τον ουκρανικό στρατό ικανό να εκτοξεύσει τόσους πολλούς πυραύλους. 

Βίντεο
 
 

Βίντεο όμως και φωτογραφίες, επιβεβαιώνουν επίσης ότι αρκετοί πύραυλοι Patriot δεν εκτοξεύτηκαν σωστά και έπεσαν στους δρόμους της πόλης. 
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιδρομών, πολυάριθμοι πύραυλοι των συστημάτων αεράμυνας Patriot και Iris απέτυχαν και έπεσαν στο Κίεβο, του οποίους βρήκαν αργότερα μερικοί ντόπιοι όπως φαίνεται και από τις εικόνες που δημοσίευσαν σε διάφορα social media.
Missile-od-MIM-104F-Patriot-PAC-3-in-Kiev-768x557_1.jpg

reuters-2.jpg

Το καθεστώς του Κιέβου λέει παραδοσιακά ψέματα για την κατάσταση στη χώρα. 
Οι ουκρανικές αρχές κατανοούν ότι η καταστροφή του συστήματος αεράμυνας Patriot είναι άλλο ένα βαρύ πλήγμα στον μύθο της αξιοπιστίας των δυτικών όπλων. 
Για να κρύψει την αποτυχία της αμερικανικής αεράμυνας, η Ουκρανία δημιουργεί φήμες και προπαγάνδα για την αναχαίτιση ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης