Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος μικρότερη των εκτιμήσεων για τις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο 2023

ΗΠΑ: Άνοδος μικρότερη των εκτιμήσεων για τις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο 2023
Η άνοδος των λιανικών πωλήσεων προστέθηκε στην ισχυρή αύξηση της απασχόλησης τον Απρίλιο
Άνοδος μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, αλλά η υποκείμενη τάση ήταν σταθερή, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν πιθανότατα ισχυρές στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, παρά τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης φέτος.
Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη.
Τα στοιχεία για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα και έδειξαν πτώση των πωλήσεων κατά 0,7% αντί για 0,6% που είχε αναφερθεί προηγουμένως.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ανάκαμψη των πωλήσεων κατά 0,8%.
Οι λιανικές πωλήσεις αφορούν κυρίως αγαθά, τα οποία συνήθως αγοράζονται με πίστωση, και δεν προσαρμόζονται για τον πληθωρισμό.
Οι υπηρεσίες εστίασης και οι χώροι εστίασης είναι η μόνη κατηγορία υπηρεσιών στην έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις.
Η άνοδος των λιανικών πωλήσεων προστέθηκε στην ισχυρή αύξηση της απασχόλησης τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία βιώνει μια ανοιξιάτικη αναζωογόνηση μετά την επιβράδυνση της δραστηριότητας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Οι δαπάνες υποστηρίζονται από την ισχυρή αύξηση των μισθών χάρη στη σφιχτή αγορά εργασίας.
Ορισμένα νοικοκυριά εξακολουθούν να έχουν αποταμιεύσεις που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ύφεση καθώς οι σωρευτικές και καθυστερημένες επιπτώσεις της εκστρατείας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από τη δεκαετία του 1980 για την τιθάσευση του πληθωρισμού αρχίζουν να έχουν ευρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία.
Οι τράπεζες αυστηροποιούν επίσης τα πρότυπα δανεισμού, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει την πίστωση απρόσιτη σε ορισμένους καταναλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης