Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το θηριώδες C - 17 Globemaster μπλόκαρε ολόκληρο αεροδρόμιο στα σύνορα Ινδίας - Κίνας

Το θηριώδες C - 17 Globemaster μπλόκαρε ολόκληρο αεροδρόμιο στα σύνορα Ινδίας - Κίνας
Το αεροδρόμιο Kushok Bakula Rimpochee στο Leh παρέμεινε κλειστό για εμπορικές πτήσεις
Ένα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφος βαρέων ανυψωτικών αεροσκαφών, C-17 Globemaster, που βρίσκεται στην της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), αντιμετώπισε ορισμένα τεχνικά προβλήματα και απέκλεισε ολόκληρο τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Leh, το οποίο βρίσκεται κοντά στην αμφισβητούμενη Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου (ΛΑΚΚΑ).
Το αεροδρόμιο Kushok Bakula Rimpochee στο Leh παρέμεινε κλειστό για εμπορικές πτήσεις, με αποτέλεσμα οι δυσαρεστημένοι επιβάτες να μπαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τα παράπονά τους.
Πολλές επιβατικές αεροπορικές εταιρείες εκτράπηκαν σε κοντινές τοποθεσίες λόγω του γιγαντιαίου Globemaster που απέκλεισε τον δραπέτη στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με αναφορές σε ινδικά μέσα ενημέρωσης.
Το Kushok Bakula Rimpochee στο Leh είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο για εμπορική αεροπορία.
Το αεροδρόμιο βρίσκεται στα 3.256 μέτρα (10.682 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Με την Ινδία να εργάζεται ακατάπαυστα για να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα με την περιοχή Ladakh στον απόηχο της συνεχιζόμενης διαμάχης με την Κίνα, το αεροδρόμιο Leh έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικός πυλώνας.

Η IAF χειρίζεται 11 αεροσκάφη C-17 Globemaster αμερικανικής κατασκευής. Όταν ένα βαρύ ανυψωτικό C-17 προσγειώθηκε στο Leh το πρωί της 16ης Μαΐου, εκτελούσε τυπική συντήρηση αέρα.
Κάποιοι ανώνυμοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι το τεχνικό πρόβλημα δεν ήταν σημαντικό και ότι το βαρύ όχημα τώρα διορθώνεται και θα απομακρυνθεί από τον διάδρομο.
Το C-17 Globemaster, που παράγεται από την αμερικανική αμυντική εταιρεία Boeing Aerospace, αποκτήθηκε από την Ινδία και εντάχθηκε στον στόλο της Ινδικής Αεροπορίας για χρήση στην αερομεταφορά στρατιωτών και βαρέων φορτίων, την παροχή βοήθειας και την εκτέλεση αεροϊατρικών αποστολών που σώζουν ζωές.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αεροσκάφος κατέληξε να μπλοκάρει ολόκληρο τον διάδρομο λόγω του μεγέθους μαμούθ του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης