Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Mr Big Short ανακατεύει την τράπουλα και στηρίζει Κίνα: Διπλασίασε το ποσοστό στους «γίγαντες» Alibaba και JD.com

Ο Mr Big Short ανακατεύει την τράπουλα και στηρίζει Κίνα: Διπλασίασε το ποσοστό στους «γίγαντες» Alibaba και JD.com
Ο Mr. Big Short αύξησε τα ποσοστά του στην JD.com και την Alibaba, με τις δυο αυτές μετοχές να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο στο χαρτοφυλάκιο της Scion Asset Management, φτάνοντας το 20%
Νέα κίνηση τακτικής από τον αποκαλούμενο Mr. Big Short, Michael Burry ο οποίος διπλασίασε τις μετοχές του στους γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com Inc. και Alibaba Group Holding Ltd μετά τη στήριξη στις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες (15/5).
Ο επενδυτής απέκτησε φήμη για τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008, μιας σοβαρής ύφεσης που ξεκίνησε με την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ.
Ο Burry προέβλεψε την κατάρρευση των τιμών των οικιστικών ακινήτων ήδη από το 2007 και, στη συνέχεια, προέβη σε σορτάρισμα ορισμένων συναλλαγών με χαμηλότοκα δάνεια μέσω της χρήσης συμβάσεων ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Mr. Big Short αύξησε τα ποσοστά του στην JD.com και την Alibaba, με τις δυο αυτές μετοχές να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο στο χαρτοφυλάκιο της Scion Asset Management, φτάνοντας το 20%.

Οι συμμετοχές της Scion Asset Management

Το hedge fund του Scion Asset Management φόρτωσε τραπεζικές μετοχές αξίας 23,4 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αρχεία.
Οι θέσεις περιλαμβάνουν ορισμένα από τα ίδια μεσαίου μεγέθους ιδρύματα που δέχθηκαν έντονες πιέσεις από τους επενδυτές μετά τις χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον Μάρτιο.
Οι νέες τοποθετήσεις της Scion περιλαμβάνουν 7,6 εκατ. δολάρια σε μετοχές της New York Community Bank, η οποία αγόρασε δάνεια και ανέλαβε καταθέσεις από την Signature, καθώς και 4,4 εκατ. δολάρια στη Western Alliance, 2,4 εκατ. δολάρια στην PacWest και 2 εκατ. δολάρια στην First Republic του Σαν Φρανσίσκο.
Αγόρασε επίσης 2 εκατ. δολάρια της Huntington Bank, μιας περιφερειακής τράπεζας στο Κολόμπους του Οχάιο.
Δεν ήταν όμως όλες οι αγορές του στις περιφερειακές.
Η Scion πήρε επίσης 4,6 εκατ. δολάρια στον γίγαντα του κλάδου Wells Fargo.
Μία από τις τράπεζες στις οποίες πόνταρε έχει τώρα νέο ιδιοκτήτη.
Οι ρυθμιστικές αρχές κατέσχεσαν την First Republic την 1η Μαΐου, μηδενίζοντας τους μετόχους της, και πούλησαν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στην JPMorgan.
Δύο άλλες, η Western Alliance και η PacWest, αγωνίζονται να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές ότι τα χειρότερα της περιφερειακής τραπεζικής κρίσης έχουν περάσει.
Αλλά οι τραπεζικές μετοχές της Scion αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες χάρη σε ένα νέο κύμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης