Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο... Επτά μεγάλες αμερικανικές εταιρείες κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης - χρεοκοπίας μέσα σε 48 ώρες

Απίστευτο... Επτά μεγάλες αμερικανικές εταιρείες κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης - χρεοκοπίας μέσα σε 48 ώρες
Καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων σε διάστημα δύο ημερών από το 2008 τουλάχιστον, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg για εταιρείες με υποχρεώσεις τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων
Τουλάχιστον επτά μεγάλες εταιρείες κατέθεσαν αίτηση για προστασία από το κεφάλαιο 11 σε λιγότερο από 48 ώρες, ένας ταχύτατος ρυθμός αναδιαρθρώσεων που περιελάμβανε την άλλοτε κραταιά ψηφιακή εταιρεία Vice Media LLC και την Envision Healthcare που υποστηρίζεται από την KKR & Co.
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων που έχει καταγραφεί σε διάστημα δύο ημερών από το 2008 τουλάχιστον, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg για εταιρείες με υποχρεώσεις τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Και έρχεται καθώς δύο αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) έδειξαν ότι τάσσονται υπέρ μιας παύσης στην επιθετική εκστρατεία νομισματικής σύσφιξης εν μέσω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων στις πιστωτικές αγορές.
Οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς αγωνίζονται με το υψηλότερο κόστος επιτοκίου - που καθιστά πιο δύσκολη την αναχρηματοδότηση δανείων και ομολόγων - ενώ τα στελέχη των επιχειρήσεων ελέγχονται περισσότερο από τους επενδυτές και τους πιστωτές.
Το Σαββατοκύριακο κατατέθηκαν επίσης αιτήσεις από την εταιρεία οικιακής ασφάλειας Monitronics International, τον παραγωγό χημικών προϊόντων Venator Materials Plc, τον παραγωγό πετρελαίου Cox Operating LLC, την εταιρεία πυροπροστασίας Kidde-Fenwal και την εταιρεία βιοτεχνολογίας Athenex Inc.
Για την Vice Media, η κατάθεση της αίτησης σηματοδοτεί μια δραματική πτώση από την ιδιότητά της ως αγαπημένη των μέσων ενημέρωσης.
Η εταιρεία εξασφάλισε μια επένδυση 450 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων TPG το 2017, η οποία αποτίμησε την εταιρεία στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια - ένα εντυπωσιακό ποσό για μια νεοεισερχόμενη εταιρεία.
Η δημοσιογραφία υπήρξε εύκολος στόχος για τα σχέδια περικοπής κόστους των διαφημιστών σε μια αβέβαιη οικονομία.
Για άλλους, όπως η Venator και η Monitronics, το σημείο θραύσης ήρθε εν μέσω διαφαινόμενων λήξεων χρέους τα επόμενα χρόνια.

Ποιες εταιρείες κατέθεσαν αίτηση

Vice Media

Η Vice απαρίθμησε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που κυμαίνονται από περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αίτηση για το κεφάλαιο 11 που κατατέθηκε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.
Η εταιρεία έκλεισε συμφωνία για την πώλησή της σε πιστωτές, μεταξύ των οποίων η Fortress Investment Group, η Soros Fund Management και η Monroe Capital.
Η συμφωνία, σύμφωνα με την οποία οι επενδυτές θα αγοράσουν τα περιουσιακά της στοιχεία έναντι 225 εκατομμυρίων δολαρίων και θα αναλάβουν σημαντικές υποχρεώσεις, επιτρέπει την ανάδειξη ανταγωνιστών.

Monitronics

Η Monitronics, η οποία είχε χρέος άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που λήγει το 2024, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδίαζε να ξεκινήσει τη διαδικασία πτώχευσης σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 για να βοηθήσει στην υλοποίηση της αναδιάρθρωσής της.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει το χρέος της κατά 500 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του προσυμφωνημένου και μερικώς προσυμφωνημένου σχεδίου.
Η εταιρεία με έδρα το Ντάλας είχε καταθέσει προηγουμένως αίτηση πτώχευσης το 2019, με ένα σχέδιο που έδινε τον έλεγχο στους πιστωτές και της επέτρεπε να περικόψει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρέους.
Επίσης, απαρίθμησε 1 δισ. έως 10 δισ. δολάρια σε εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και το ίδιο εύρος για τις υποχρεώσεις στην αίτηση που κατέθεσε στη Νότια Περιφέρεια του Τέξας.

Envision Healthcare

Η Envision, μια εταιρεία ιατρικού προσωπικού που υποστηρίζεται από την KKR, βρισκόταν σε συζητήσεις σχετικά με τις επιλογές αναδιάρθρωσης αφού παρέλειψε την πληρωμή κουπονιού ομολόγου που έπρεπε να πληρωθεί στα μέσα Απριλίου.
Η εταιρεία άντλησε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά μόλις πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις εν όψει της υψηλότερης επιβάρυνσης των τόκων και του πληθωρισμού των μισθών.
Κατέθεσε αίτηση στη νότια περιφέρεια του Τέξας, αναφέροντας τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις της σε ένα εύρος από 1 δισ. δολάρια έως 10 δισ. δολάρια.

Venator Materials

Οι επερχόμενες λήξεις χρέους της Venator, που κατασκευάζει χρωστικές ουσίες, περιλάμβαναν ένα δάνειο πρώτης εξασφάλισης ύψους περίπου 350 εκατ. δολαρίων που λήγει τον Αύγουστο του 2024 και περίπου 600 εκατ. δολάρια σε ομόλογα που λήγουν το 2025.
Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία σχολίασε τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες και δήλωσε ότι είχε μειώσει τις δαπάνες και τα αποθέματα.
Σε αίτηση που κατέθεσε στο Νότιο Τέξας, απαρίθμησε τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις της, ύψους άνω του 1 δισ. δολαρίων έως 10 δισ. δολαρίων.

Cox Operating

Η Cox, μια στενά ελεγχόμενη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, προσπαθούσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της σχετικά με τη μείωση ή την αναβολή των πληρωμών για να αποφύγει την υποβολή αίτησης πτώχευσης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η εταιρεία έχει εκτιμώμενες υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία ύψους 100 έως 500 εκατ. δολαρίων το καθένα, ανέφερε σε μια κατάθεσή της.

Athenex

Η φαρμακευτική εταιρεία Athenex δήλωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της για να προχωρήσει σε μια ταχεία διαδικασία πώλησης των περιουσιακών της στοιχείων σε όλες τις κύριες δραστηριότητές της, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 1η Ιουλίου.
Η εταιρεία έχει εκτιμώμενες υποχρεώσεις ύψους 100 έως 500 εκατ. δολαρίων.
Σε ανακοίνωσή της, κατηγόρησε τα ρυθμιστικά εμπόδια που συνδέονται με ένα νέο φάρμακο, μαζί με "τις δύσκολες αγορές βιοτεχνολογίας και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον" για την πτώση της.

Kidde-Fenwal

Η εταιρεία βιομηχανικής πυροπροστασίας και καταστολής πυρκαγιών Kidde-Fenwal δήλωσε ότι θα αναζητήσει επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της εταιρείας ως συνεχιζόμενη επιχείρηση.
Η εταιρεία έχει εκτιμώμενες υποχρεώσεις ύψους 1 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κατέθεσε μετά από αυξανόμενη δικαστική διαμάχη που σχετίζεται με "χημικές ουσίες για πάντα".
Μια μονάδα της εταιρείας πούλησε πυροσβεστικό αφρό που περιείχε τις χημικές ουσίες από το 2007 έως το 2013 και έχει κατονομαστεί σε περισσότερες από 4.000 αγωγές, σύμφωνα με ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης