Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο - Διαψεύδει η Ρωσία τους Ουκρανούς ότι κατέρριψαν 6 Kinzhal

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο - Διαψεύδει η Ρωσία τους Ουκρανούς ότι κατέρριψαν 6 Kinzhal
Πύραυλος Kinzhal κατέστρεψε σύστημα Patriot στο Κίεβο υποστηρίζει η Ρωσία
(upd5) Μια ακόμα μαζική πυραυλική επίθεση κατά της Ουκρανίας και του Κιέβου εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου τα ξημερώματα οι ρωσικές δυνάμεις, με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν πως η αντιαεροπορική τους άμυνα κατάφερε να καταρρίψει έξι υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal μέσα σε μια νύχτα.
Οι Ρώσοι όχι μόνο απορρίπουν τους ισχυρισμούς των Ουκρανών, αλλά αναφέρουν ότι πύραυλος Kinzhal κατέστρεψε σύστημα Patriot καθώς και ότι όλοι οι πύραυλοι βρήκαν το στόχο τους.
Oι Ουκρανοί έκαναν λόγο για μια «εξαιρετικής έντασης» επίθεση με drones, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise, αν και υποστηρίζουν πως κατάφεραν να αναχαιτίσουν την πλειονότητα των πυραύλων.
Σε ανάρτηση του στο Telegram, ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου έκανε λόγο για μια «εξαιρετική σε πυκνότητα» επίθεση που περιλάμβανε «τον μέγιστο αριθμό πυραύλων μέσα στο μικρότερο χρονικό διάστημα».

Πύραυλος Kinzhal κατέστρεψε σύστημα Patriot στο Κίεβο

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι πύραυλος Kinzhal κατέστρεψε με χτύπημα ακριβείας ένα αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στο Κίεβο.
«Ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας από ένα υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Kinzal στην πόλη του Κιέβου έπληξε ένα αμερικανικής κατασκευής αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konanshenkov.
Οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέρριψαν 6 υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.
Αντίστοιχο επιχείρημα είχαν διατυπώσει και οι ΗΠΑ στις 9 Μαΐου.
Πρόκειται για επιχειρήματα που διαψεύδουν κατηγορηματικά οι Ρώσοι, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το σύστημα Patriot δεν μπορεί να προλάβει και να αναχαιτίσει τους πυραύλους Kinzhal.

Επιμένουν ότι κατέρριψαν Kinzhal

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valeriy Zaluzhny, η Ρωσία εκτόξευσε 6 βαλλιστικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal από αεροσκάφος, 9 πυραύλους Kalibr από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και τρεις πυραύλους εδάφους Iskander.
Επιπλέον, αναφέρει ότι οι Ρώσοι επιτέθηκαν με 6 ιρανικής κατασκευής drones Saheed καθώς και τρια αναγνωριστικά drones.
Όπως είπε ο Zaluzhny, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν και τους 18 πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ρώσοι.
Συνεπώς οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι μέσα σε μια νύχτα κατέρριψαν 6 υπερηχητικούς Kinzhal, το οποίο θεωρείται υπερόπλο της Μόσχας.
Σημειώνεται ότι η ουκρανική πλευρά υποστήριξε πρόσφατα πως έχει καταρρίψει πυραύλους Kinzhal με το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot, κάτι πάντως που έχει απορρίψει κατηγορηματικά η Ρωσία, αναφέροντας πως η ταχύτητα του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal (κινείται με 10 φορές την ταχύτητα του ήχου) υπερβαίνει τις μέγιστες δυνατότητες μάχης των συστημάτων αεράμυνας Patriot.

Πλήξαμε όλους τους στόχους

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε πολλούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρει, όλοι οι πύραυλοι βρήκαν το στόχο τους.
«Τα πλήγματα είχαν στόχο σημεία ανάπτυξης των ουκρανικών δυνάμεων, αποθήκες πυρομαχικών και δυτικά όπλα» υποστήριξε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, υποστηρίζοντας πως πέρα από την καταστροφή του Patriot στο Κίεβο, αναχαίτισε και επτά πυραύλους Storm Shadow.

Τραυματίες

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Vitaly Klitschko, συντρίμμια των πυραύλων κατέπεσαν στα δυτικά της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και φωτιά σε αυτοκίνητα και κτήρια.
Από την πτώση των συντριμμιών αναφέρθηκαν τρεις τραυματίες.
Όπως είπε ο Klitschko, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας απέκρουσαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στο Boryspil, προάστιο νοτιοανατολικά του Κιέβου, όπου βρίσκεται το κυριότερο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, το οποίο όμως παραμένει κλειστό το τρέχον διάστημα.
Όπως έγινε γνωστό, οι ζημιές σε άλλες περιοχές δεν είναι μεγάλες και δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης