Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια παράξενη ιστορία λαμβάνει χώρα στη Σλοβακία - Γιατί θέλει να καταστρέψει τις σχέσεις με τη Ρωσία

Μια παράξενη ιστορία λαμβάνει χώρα στη Σλοβακία - Γιατί θέλει να καταστρέψει τις σχέσεις με τη Ρωσία
Η σημερινή ηγεσία της Σλοβακίας, σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, έβαλε σκοπό να καταστρέψει τις σχέσεις με τη Ρωσία
Η Μπρατισλάβα έχει χαράξει ήδη μια πορεία για την καταστροφή των σχέσεων με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σλοβακία, Igor Bratchikov.
Την ίδια ώρα, ο Alexei Podberezkin, Διευθυντής του Κέντρου Στρατιωτικών-Πολιτικών Ερευνών στο MGIMO, Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών είπε μιλώντας στο Sputnik:
«Δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία της Σλοβακίας, σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, έβαλε σκοπό να καταστρέψει τις σχέσεις μας και τον περασμένο χρόνο, διέκοψε όλους τους δεσμούς μέσω των κρατικών υπηρεσιών και απαγόρευσε κάθε επαφή στον τομέα της επιστήμης και του πολιτισμού».
Σημείωσε ότι στα σλοβακικά ΜΜΕ διεξάγεται αντιρωσική προπαγάνδα.
"Είναι σαφές ότι όλη αυτή η εκστρατεία, η οποία είναι αντίθετη με τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα του σλοβακικού λαού, ελέγχεται από το εξωτερικό", πρόσθεσε ο πρέσβης.
Ο Podberezkin δήλωσε επίσης ότι η αντιρωσική τάση που επιβάλλεται από τη Δύση δεν είναι δημοφιλής στην ίδια τη Σλοβακία.
"Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με τη Σλοβακία, είναι ασυνήθιστη.
Πρώτον, επειδή οι Σλοβάκοι τονίζουν πάντα τη σλαβική τους ταυτότητα, είναι πολύ δύσκολο να τους "σπρώξουμε" στον δυτικό συνασπισμό.
Κάποτε, όταν προσκλήθηκαν στο ΝΑΤO και η διαδικασία προσχώρησης συνεχιζόταν, είπαν: "Θα μπούμε, αλλά ποτέ δεν θα πολεμήσουμε εναντίον των Ρώσων." Αυτή είναι η εσωτερική γραμμή, η άποψη της κοινής γνώμης.
Μέρος της άρχουσας ελίτ της Σλοβακίας είναι σλαβόφιλοι. Επομένως, όλα αυτά ενορχηστρώνονται βιαίως. Μου φαίνεται ότι μέρος της φιλοδυτικής άρχουσας ελίτ είναι ο Ατλαντικός, που επικεντρώνεται στην παγκοσμιοποίηση - θα συνεχίσει να προσπαθεί να διασπάσει τους Σλοβάκους.
Οι εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο θα δείξουν αυτή την τάση  στην Σλοβακία», κατέληξε ο Aleksey Podberezkin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης