Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Musk - Macron στη Γαλλία για business 13 δισ. ευρώ - Ο Γάλλος πρόεδρος τρέχει να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα

Συνάντηση Musk - Macron στη Γαλλία για business 13 δισ. ευρώ - Ο Γάλλος πρόεδρος τρέχει να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα
Ο Macron προσπαθεί να.... επανεκκινήσει τη δεύτερη θητεία του στην εξουσία, αφού η δημοτικότητά του πλήττεται σοβαρά από τις μεταρρυθμίσεις που ανεβάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία
Ο Emmanuel Macron συναντήθηκε με τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk, καθώς η Γαλλία προσπαθεί να δελεάσει ξένους επενδυτές για τις πράσινες επιδοτήσεις ύψους 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Joe Biden σύμφωνα με την Telegraph.
Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής περίπου 200 ηγετών των παγκόσμιων επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε στα ΜΜΕ ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τον Musk σχετικά με πιθανές επενδύσεις στη Γαλλία, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Είναι προφανές ότι αυτός και ο Musk θα συζητήσουν τις πρόσφατα ανακοινωθείσες εκπτώσεις φόρου για πράσινες επενδύσεις που αποκαλύφθηκαν για να ανταγωνιστούν τον Νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ (IRA).
Το IRA είναι ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των ΗΠΑ 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων (£296 δισεκατομμύρια) για να προωθήσει τη μετάβαση της πράσινης βιομηχανίας.
Ο Macron προσπαθεί να.... επανεκκινήσει τη δεύτερη θητεία του στην εξουσία, αφού η δημοτικότητά του πλήττεται σοβαρά από τις μεταρρυθμίσεις που ανεβάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία στα 64 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης