Διεθνή

Βόμβα από Βρετανία: Μια ουκρανική αντεπίθεση δεν θα είναι αρκετή – Θα υπάρξουν και άλλες … για χρόνια

Βόμβα από Βρετανία: Μια ουκρανική αντεπίθεση δεν θα είναι αρκετή – Θα υπάρξουν και άλλες … για χρόνια
Η Δύση θα πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο όσον αφορά την αντεπίθεση των Ουκρανών επισημαίνει ο Βρετανός πρώην αναπληρωτής ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, Sir Richard Shirreff
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky περιοδεύει στην Ευρώπη, ζητώντας περισσότερα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά και πολιτική και οικονομική στήριξη, Βρετανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η ουκρανική αντεπίθεση ενδεχομένως δεν θα είναι ικανή να διώξει τους Ρώσους και άρα θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες επιθέσεις, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να κρατήσουν για μήνες, ακόμα και για χρόνια.

Δεν θα έχει επιτυχία

«Εάν η Βρετανία και οι άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως και οι ΗΠΑ, είχαν δώσει στην Ουκρανία τα «εργαλεία» για να κάνει τη δουλειά, πριν έναν χρόνο, ίσως να μην ήμασταν σε αυτό το σημείο που είμαστε τώρα.
Και το αποτέλεσμα αυτού, είναι ότι η ουκρανική αντεπίθεση, όταν εκδηλωθεί, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει.
Και υποψιάζομαι ότι η πρώτη αντεπίθεση δεν θα έχει την απαιτούμενη επιτυχία.
Πιθανότατα θα χρειαστεί να δούμε και άλλες μεγάλες επιθέσεις τους επόμενους μήνες, ή τα επόμενα χρόνια» υποστήριξε μιλώντας στο βρετανικό Sky News ο Βρετανός πρώην αναπληρωτής ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, Sir Richard Shirreff.

Δύσκολο να νικήσει η Ουκρανία τη Ρωσία έως τα τέλη του 2023

Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με την εκτίμηση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky ότι η Ουκρανία είναι σε θέση και θα έχει καταφέρει έως τα τέλη του 2023 να νικήσει τη Ρωσία, ο Shirreff δεν φάνηκε να συμμερίζεται αυτήν την αισιοδοξία.
«Θα ήθελα να συμβεί.
Θα ήταν εξαιρετικό.
Αλλά ο πόλεμος δεν είναι μια απλή διαδικασία.
Τα πράγματα δεν πάνε ποτέ βάσει του σχεδίου.
Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο» υποστήριξε ο Βρετανός στρατιωτικός.

Σειρά από αντεπιθέσεις

Σε αυτό το πλαίσιο ο Shirreff υποστήριξε ότι η Δύση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη όχι για μια ουκρανική αντεπίθεση, αλλά για μια σειρά από αντεπιθέσεις.
«Κάθε μια από αυτές θα χρειαστεί σημαντική επιμελητεία, εξοπλισμό, εκπαίδευση και υποστήριξη από τη Δύση προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που πρέπει να γίνει» επισήμανε ο Shirreff.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης