Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fake news για Prigozhin - Διαψεύδει την Washington Post για τα περί «προδοσίας»

Fake news για  Prigozhin - Διαψεύδει την Washington Post για τα περί «προδοσίας»
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ουκρανία απέρριψε την πρότασή του
(upd)  Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Washington Post ότι ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin ήταν έτοιμος να αποκαλύψει τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων στους Ουκρανούς, ο Peskov υποστήριξε πως πρόκειται για fake news.
Η Washington Post μετέδωσε ότι ο Yevgeny Prigozhin προσφέρθηκε να αποκαλύψει στην ουκρανική κυβέρνηση τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, στο Bakhmut, επικαλούμενη έγγραφα που διέρρευσαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ώρα που οι άνδρες της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner πέθαιναν κατά χιλιάδες στη μάχη για την κατάληψη του Bakhmut, τον Ιανουάριο, ο Prigozhin προσφέρθηκε να αποκαλύψει στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων με αντάλλαγμα οι ουκρανοί διοικητές να αποσύρουν τους στρατιώτες τους γύρω από την περιοχή του Bakhmut.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ουκρανία απέρριψε την πρότασή του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προσφορά του έγινε μέσω των επαφών του με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε διαρροές απόρρητων εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα Discord.
Ο Prigozhin, στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Vladimir Putin, έχει απειλήσει δημοσίως να αποσύρει τα μέλη της οργάνωσής του από την περιοχή γύρω του Μπαχμούτ, όπου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής επίθεσης, αν δεν λάβουν τα πολυπόθητα πυρομαχικά.
Την περασμένη Τρίτη, σε ηχογραφημένο μήνυμά του ο ίδιος είπε ότι οι άνδρες του και εκείνος θα θεωρούνταν προδότες αν εγκατέλειπαν την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης