Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bankrate: Δεν υπάρχει σωστό στοίχημα κατά της χρεοκοπίας των ΗΠΑ - Καλύτερα να το αποφύγουν οι επενδυτές

Bankrate: Δεν υπάρχει σωστό στοίχημα κατά της χρεοκοπίας των ΗΠΑ - Καλύτερα να το αποφύγουν οι επενδυτές
Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen έχει προειδοποιήσει ότι η χρεοκοπία θα μπορούσε να έρθει ήδη από την 1η Ιουνίου
Οι επενδυτές δεν θα ήταν καλό να ποντάρουν σε μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ανώτερο οικονομικό αναλυτή της Bankrate, Mark Hamrick.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η επιλογή περιουσιακών στοιχείων ή η επανατοποθέτηση ενός χαρτοφυλακίου με βάση μια πιθανή έκβαση στο αδιέξοδο για το χρέος εμπεριέχει υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, δεδομένης της έλλειψης ιστορικού.
Το πολιτικό μπρα ντε φερ στην Ουάσινγκτον σχετικά με το χρέος των 31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πλησιάζει σε αχαρτογράφητο έδαφος και η καλύτερη προσέγγιση για τους επενδυτές είναι να επιμείνουν σε μια μακροπρόθεσμη άποψη για τις αγορές, πρόσθεσε.
"Τελικά, το πρόβλημα με το να προτείνουμε σε κάποιον να κάνει συναλλαγές γύρω από αυτό ή να λάβει επενδυτικές αποφάσεις που είναι μοναδικές σε αυτή την εμπειρία απαιτεί να κάνει κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο, και αυτό είναι ότι πρέπει να είναι δύο φορές σωστός με το timing", δήλωσε ο Hamrick.
"Οι επενδυτές πρέπει να είναι σωστοί στο συγχρονισμό, ουσιαστικά, της αποχώρησης από την αγορά ή της μείωσης της έκθεσης σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, και στη συνέχεια πρέπει να είναι σωστοί στο συγχρονισμό του πότε θα ξαναμπουν".

Οι προειδοποιήσεις

Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen έχει προειδοποιήσει ότι η χρεοκοπία θα μπορούσε να έρθει ήδη από την 1η Ιουνίου.
Αλλά οι νομοθέτες παραμένουν σε αδιέξοδο όσον αφορά την εξεύρεση τρόπου για την άρση του ανώτατου ορίου χρέους σύντομα, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Μια χρεοκοπία θα ήταν καταστροφική για την οικονομία και θα εξαπέλυε πολλές άγνωστες επιπτώσεις για τις οποίες οι επενδυτές δεν θα μπορούσαν να κάνουν κανονικές υποθέσεις, δήλωσε ο Hamrick.
Επεσήμανε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 ως άλλη μια φορά που η οικονομία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και πόσοι επενδυτές "κάηκαν" προσπαθώντας να χρονομετρήσουν τις συναλλαγές γύρω από την αναταραχή.
Όσοι βγήκαν τότε έξω, δυσκολεύτηκαν να βάλουν το σωστό στοίχημα για το πότε θα ξαναμπουν στην αγορά.
"Για τους περισσότερους ανθρώπους, η καλύτερη απόφαση εδώ είναι η μακροπρόθεσμη προοπτική", δήλωσε ο Hamrick.
"Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση των βέλτιστων οικονομικών πρακτικών, οι οποίες περιλαμβάνουν την ύπαρξη επαρκών αποταμιεύσεων έκτακτης ανάγκης".
Οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί υψηλής απόδοσης προσφέρουν ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις αυτή τη στιγμή, σημείωσε, και αυτοί αποτελούν μια καλή επιλογή για να επωφεληθεί κανείς από το περιβάλλον αύξησης των επιτοκίων.

Ο αντίκτυπος στο δολάριο

Ακόμη και πριν από την αναθέρμανση των συνομιλιών για το ανώτατο όριο του χρέους τον Μάιο, οι επενδυτές αντιμετώπιζαν μεγάλη αβεβαιότητα με τους κινδύνους ύφεσης να αυξάνονται και την αδυναμία σε ολόκληρη την οικονομία, όπως στη μεταποίηση και τη στέγαση.
Τα ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ ήταν επίσης στην κορυφή της επενδυτικής ατζέντας, με τη Ρωσία να ηγείται άλλων εθνών το τελευταίο έτος σε μια προσπάθεια απο-δολαριοποίησης.
Για τον Hamrick, μια χρεοκοπία των ΗΠΑ απειλεί να αποδυναμώσει περαιτέρω τη θέση του δολαρίου.
"Όσον αφορά την παραβίαση για την οποία κάνουμε υποθέσεις, μπορείτε να φανταστείτε ότι αν υπονομευθεί η πλήρης πίστη και πίστωση των ΗΠΑ, θα υπάρξει σχετικός αντίκτυπος στην αξιοπιστία του δολαρίου", δήλωσε ο αναλυτής.
"Κανείς δεν προβλέπει εύλογα ότι το δολάριο θα πάψει να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα σύντομα.
Αλλά αν σκεφτούμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ισχύ του δολαρίου, όπως η οικονομία και τα επιτόκια, μπορείτε να φανταστείτε ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο αβέβαια και ευμετάβλητα σε σχέση με αυτό το περιουσιακό στοιχείο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης