Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Εκλογές: Άρση των περιορισμών στη μετάδοση των αποτελεσμάτων από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο

Τουρκία - Εκλογές: Άρση των περιορισμών στη μετάδοση των αποτελεσμάτων από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο
Πάνω από 30 πολιτικά κόμματα και 150 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές μετείχαν  στις εκλογές.
Σχετικά Άρθρα

 Ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YSK) Ahmet Yener ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί στη μετάδοση των εκλογών έχουν αρθεί από τις 6:30 μ.μ., νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν την Κυριακή 14 Μάιου 2023.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Yener δήλωσε ότι η απαγόρευση δεν ισχύει πλέον.
Σημειώνοντας ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε ήρεμη ατμόσφαιρα επισήμανε ότι τα εκλογικά τμήματα δέχονταν την εγγραφή ψηφοφόρων μέχρι τις 4:59 μ.μ. και η τελευταία ψηφοφορία διενεργήθηκε στις 5:33 μ.μ. σε ολόκληρη τη χώρα.
Η δήλωση του Yener ήρθε μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜK) Ebubekir Şahin ότι τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν επίσημα μετά τις 9 μ.μ.
Περισσότεροι από 64,1 εκατομμύρια άνθρωποι εγγράφηκαν για να ψηφίσουν, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1,76 εκατομμυρίων που έχουν ήδη ψηφίσει στο εξωτερικό και 4,9 εκατομμυρίων ψηφοφόρων για πρώτη φορά.
Συνολικά έχουν στηθεί 191.885 κάλπες σε όλη της χώρα.
Κάθε ψηφοφόρος είχε δύο ψηφοδέλτια, ένα για τον πρόεδρο και το άλλο για τους βουλευτές , οι οποίοι θα υπηρετήσουν πενταετή θητεία.
Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μεταξύ του Προέδρου Tayyip Erdogan, που επιδιώκει να επανεκλεγεί, του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu και του Sinan Oğan.
Ο Muharrem Ince, ένας άλλος υποψήφιος για την προεδρία, αποχώρησε  νωρίτερα την Πέμπτη (11/5).
Ωστόσο, παρά την αποχώρησή του, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) –η εκλογική αρχή της Τουρκίας– επιβεβαίωσε την εγκυρότητα των ψήφων για τον υποψήφιο.
Πάνω από 30 πολιτικά κόμματα και 150 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές μετείχαν  στις εκλογές.
Πέντε πολυκομματικά σχήματα είναι στη μάχη: η Λαϊκή Συμμαχία, η Συμμαχία Εθνών, η Συμμαχία των Προγόνων, η Συμμαχία Εργασίας και Ελευθερίας και η Συμμαχία Ένωση Σοσιαλιστικών Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης