Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απαράδεκτες οι κατηγορίες για εμπλοκή στις τουρκικές εκλογές – Ψεύδεται ο Kiliçdaroğlu

Ρωσία: Απαράδεκτες οι κατηγορίες για εμπλοκή στις τουρκικές εκλογές – Ψεύδεται ο Kiliçdaroğlu
Κατηγορηματικά δεν δεχόμαστε τις κατηγορίες για παρέμβαση στις εκλογές στην Τουρκία, δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες της τουρκικής αντιπολίτευσης για παρέμβαση στις εκλογές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023.
Στις 7 Μαΐου, ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan έδειξε στους υποστηρικτές του ένα βίντεο όπου πλάνα από μια ομιλία του κύριου αντιπάλου του ήταν τοποθετημένα δίπλα στην εικόνα του ηγέτη του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν Murat Karayılan.
Τα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την καταγγελία fake news και ο Kemal Kılıçdaroğlu το χαρακτήρισε συνωμοσία του «αγαπητούς Ρώσους φίλους».
«Αυτή η δήλωση του κ. Kilichdaroglu έκανε πολύ θόρυβο στην Τουρκία (...)
Δηλώσαμε αμέσως ότι κατηγορηματικά δεν δεχόμαστε τις κατηγορίες για παρέμβαση στις εκλογές στην Τουρκία.
Αυτό αποκλείεται», τόνισε.
Ο Ρώσος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης υπαινιχθηκε την ύπαρξη κάποιων αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία ακόμη δεν έχει προσκομίσει.
«Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορέσει να το κάνει αυτό, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν», επισήμανε ο Peskov.

Απογοητευμένο το Κρεμλίνο

Σύμφωνα με τον ίδιο, εν γένει, το Κρεμλίνο είναι εξαιρετικά απογοητευμένο με μια τέτοια δήλωση του Kemal Kılıçdaroğlu, η οποία είναι «πλήρως αντίθετη από το όραμα» του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
«Είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας και ο αρχιτέκτονας της εξωτερικής πολιτικής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Ατατούρκ, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ανάπτυξης των ρωσοτουρκικών σχέσεων - ήταν υπό τον Ατατούρκ που ο τέθηκαν τα θεμέλια των σχέσεών μας φιλίας και καλής γειτονίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.
Η Μόσχα, σημείωσε ο Peskov αξιολογεί ως ιδιαίτερα θετικό το επίπεδο των διμερών σχέσεων που έχει επιτευχθεί, ιδίως σε τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία, το εμπόριο, η ενέργεια, οι μεταφορές και οι πολιτισμικοί δεσμοί.
«Και, φυσικά, θα σεβαστούμε την επιλογή του τουρκικού λαού», κατέληξε.
Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 14 Μαΐου.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, εάν κανένας από τους συμμετέχοντες δεν λάβει το 50% των ψήφων, θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.
Τρεις πολιτικοί διεκδικούν την προεδρία: ο νυν πρόεδρος Erdogan , ο υποψήφιος του κόμματος της αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu και ο υποψήφιος του συνασπισμού Ata, Sinan Oğan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης