Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματική κινητικότητα: Επικοινωνία του Lavrov με τον Σαουδάραβα ομόλογό του για το Ουκρανικό – Στήριξη σε πολιτική λύση

Διπλωματική κινητικότητα: Επικοινωνία του Lavrov με τον Σαουδάραβα ομόλογό του για το Ουκρανικό – Στήριξη σε πολιτική λύση
Επικοινωνία του Sergey Lavrov με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας Faisal bin Farhan
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Faisal bin Farhan συζήτησε τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας (SPA).
Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο πρίγκιπας Farhan επανέλαβε την υποστήριξη του Βασιλείου σε όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην επίτευξη πολιτικής λύσης στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Η Ρωσία εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Μια ουκρανική επίθεση προετοιμάζεται εδώ και μήνες, με το μέτωπο να έχει παγώσει σε μεγάλο βαθμό από πέρυσι και το μεγαλύτερο μέρος των μαχών να διεξάγεται γύρω από το Bakhmut.
Την Παρασκευή 12/5, η Ουκρανία ανέφερε προέλαση δύο χιλιομέτρων στο εν λόγω μέτωπο.
Η Ρωσία, ωστόσο, αρνήθηκε ότι η Ουκρανία έκανε οποιαδήποτε σημαντική πρόοδο, λέγοντας ότι οι αναφορές για εδαφικές απώλειες «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης