Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελειώνουν οι «εξαιρέσεις» - Η ΕΕ απαγορεύει πλήρως τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε Γερμανία, Πολωνία

Τελειώνουν οι «εξαιρέσεις» - Η ΕΕ απαγορεύει πλήρως τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε Γερμανία, Πολωνία
Αντίθετα, θα συνεχίσουν να επιτρέπονται οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία
Σχετικά Άρθρα
H Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει την πλήρη και επίσημη διακοπή των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέσω αγωγών προς τη Γερμανία και την Πολωνία.
Στα δύο κράτη μέχρι σήμερα, επιτρεπόταν κατά παρέκκλιση από τις κυρώσεις της ΕΕ, να λαμβάνουν πετρέλαιο μέσω του βόρειου τμήματος του αγωγού Druzhba.
Παρόλα αυτά, και οι δύο σταμάτησαν ήδη να παίρνουν αργό μέσω του συγκεκριμένου αγωγού, εκπληρώνοντας προηγούμενες δεσμεύσεις τους για μείωση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου
Ωστόσο, στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού πακέτου κυρώσεων έναντι στη Ρωσία που είναι υπό σχεδιασμό στις Βρυξέλλες υπάρχει πρόταση να απαγορευτούν πλήρως οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ρωσία μέσω του αγωγού Druzhba, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Bloomberg.
Αντίθετα, θα συνεχίσει να επιτρέπεται η εισαγωγή πετρελαίου του νότιου αγωγού που περνά απο την Ουκρανία που τροφοδοτεί με ρωσικό πετρέλαιο την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία
Η Γερμανία και η Πολωνία εισήγαγαν κατά μέσο όρο περίπου 480.000 βαρέλια ρωσικού πετρελαίου την ημέρα μέσω Druzhba το 2022.
Η Ουγγαρία, η Τσεχία και Σλοβακία εισήγαγαν κατά μέσο όρο σχεδόν 290.000 βαρέλια την ημέρα, ένα επίπεδο που μειώθηκε πολύ λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης