Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη: Πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών στο Lugansk – Πιθανή χρήση των βρετανικών πυραύλων Storm Shadow

Σημαντική εξέλιξη: Πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών στο Lugansk – Πιθανή χρήση των βρετανικών πυραύλων  Storm Shadow
Oι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να χρησιμοποίησαν νέους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, δεδομένου ότι η πόλη βρίσκεται πολύ μακριά από τις θέσεις τους
Σχετικά Άρθρα
Εκρήξεις συγκλόνισαν στις 12/5 το Lugansk στην ανατολική Ουκρανία, μια από τις περιοχές που η Ρωσία προσάρτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι διορισμένες από τη Μόσχα περιφερειακές αρχές κατήγγειλαν πυραυλικές επιθέσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.
Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό της πόλης Lugansk όπου αναφέρθηκε ότι δύο πύραυλοι έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση.
Στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να χρησιμοποίησαν νέους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, δεδομένου ότι η πόλη βρίσκεται πολύ μακριά από τις θέσεις τους.

Χρήση Storm Shadow

Το Lugansk, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, απέχει 30 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και σχεδόν 100 χιλιόμετρα από το μέτωπο των μαχών.
Ως εκ τούτου, βρίσκεται εκτός εμβέλειας των περισσότερων πυραυλικών συστημάτων που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα ο ουκρανικός στρατός, όπως για παράδειγμα οι αμερικανικοί HIMARS.
Η Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/5) ότι παρέδωσε στην Ουκρανία πυραύλους cruise Storm Shadow, με βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων, που επιτρέπουν στον ουκρανικό στρατό να πλήξει θέσεις των ρωσικών δυνάμεων από μεγάλη απόσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης