Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Ρωσίας σε Δύση: Μην καταπατάτε την περιουσία μας - Aπολύτως απαράδεκτο

Προειδοποίηση Ρωσίας σε Δύση: Μην καταπατάτε την περιουσία μας - Aπολύτως απαράδεκτο
Θα την πληρώσουν οι πολίτες σας προειδοποιεί η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Σαφή προειδοποίηση στη Δύση να μην προχωρήσει στην καταπάτηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό αποστέλλει η Ρωσία, η οποία παράλληλα και με αφορμή τις δυτικές κυρώσεις προειδοποιεί τους Δυτικούς πολίτες ότι αυτοί θα είναι που θα πληρώσουν τις λάθος επιλογές των ηγετών τους.
Σε δηλώσεις του και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Christian Wiganad, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΕΕ μπορεί να χρησιμοποιήσει για την Ουκρανία τα έσοδα από την επανεπένδυση των «παγωμένων» περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είπε ότι η Ρωσία θα προστατεύσει όσο μπορεί τα συμφέροντα της σε περίπτωση παράνομης χρήσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, αναφέροντας πως είναι απολύτως απαράδεκτη οποιαδήποτε καταπάτηση τους.

Απαράδεκτο

«Η καταπάτηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία - ιδιωτική, κρατική ή εταιρική - είναι απολύτως απαράδεκτη.
Πρέπει να δούμε τι θα πουν ως δικαιολογία.
Και το γεγονός ότι η Ρωσία θα προστατεύσει τα συμφέροντά της στο μέτρο του δυνατού, δεν πρέπει να προκαλεί αμφιβολίες σε κανέναν» υποστήριξε ο Peskov, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Merrick Garland, ενέκρινε τη μεταφορά κατασχεμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου επιχειρηματία – δισεκατομμυριούχου και ιδρυτή του τηλεοπτικού καναλιού Tsargrad, Konstantin Malofeev (κατηγορείται από τις ΗΠΑ για παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας γιατί παρείχε χρηματοδότηση σε Ρώσους που προωθούσαν την αυτονομία της Κριμαίας) για χρήση στην Ουκρανία.
«Τέτοιες αποφάσεις θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ.
Δεν είναι τίποτα άλλο, από την παραβίαση του ιερού δικαιώματος στις ΗΠΑ για την ιδιοκτησία.
Είναι μια κίνηση που υπονομεύει την αξιοπιστία τους» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος ανέφερε πως αυτές οι ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

Θα την πληρώσουν οι πολίτες

Ο Peskov προειδοποίησε και τους πολίτες της Δύσης ότι θα πληρώσουν τις λάθος επιλογές των ηγετών τους, αναφέροντας πως ολοένα και περισσότεροι δυτικοί αναλυτές συνειδητοποιούν ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κάθε άλλο παρά αποτελεσματικές είναι.
«Όλο και περισσότεροι αναλυτές στη Δύση αρχίζουν να εξετάζουν πιο λεπτομερώς το θέμα της αποτελεσματικότητας της πολιτικής της συλλογικής Δύσης, κυρίως στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Θα θέλαμε οι πολίτες της Δύσης να γνωρίζουν ότι θα υποστούν τις συνέπειες της λανθασμένης και αναποτελεσματικής πολιτικής των ηγετών τους» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης