Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί… συντάσσονται με την Κίνα και όχι με τον Scholz για την Ουκρανία: Θέλουν ειρήνη

Οι Γερμανοί… συντάσσονται με την Κίνα και όχι με τον Scholz για την Ουκρανία: Θέλουν ειρήνη
Η πλειοψηφία των Γερμανών δεν συμφωνεί με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του καγκελάριου της Γερμανίας, Olaf Scholz στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου τόνισε ότι η Δύση πρέπει να στηρίξει μέχρι τέλους την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, οι Γερμανοί πολίτες φαίνεται να συντάσσονται με την προσέγγιση της Κίνας, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί μια ειρηνική λύση στην ουκρανική κρίση.
Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, έρευνα της YouGov που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 10 Μαΐου έδειξε ότι πάνω από το 50% των Γερμανών θέλει ειρήνη στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, το 55% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του ειρηνικού διαλόγου Ρωσίας – Ουκρανίας, ενώ μόλις το 28% εξέφρασε την αντίθετη θέση.
Επιπλέον, το 51% των πολιτών υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ, θέση που υποστήριξε το 27% των Γερμανών.
Η δημοσκόπηση έγινε στο πλαίσιο των πληροφοριών ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky επρόκειτο να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 13 Μαΐου και να έχει συνάντηση με τον καγκελάριο Olaf Scholz στις 14 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης