Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είσαι στρατιώτης: Παραδίδεσαι ή αυτοκτονείς; - Ρώσος στρατιώτης παραδίδεται σε drone, της Wagner... ανατινάζεται (Σκληρό βίντεο)

Είσαι στρατιώτης: Παραδίδεσαι ή αυτοκτονείς; - Ρώσος στρατιώτης παραδίδεται σε drone, της Wagner... ανατινάζεται (Σκληρό βίντεο)
Ο πόλεμος μαίνεται στο Bakhmut και οι σκληρές μάχες οδηγούν σε σκληρά διλήμματα ζωής ή θανάτου...

Τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να συλλάβουν έναν Ρώσο στρατιώτη κοντά στο Bakhmut χρησιμοποιώντας ένα... drone, δήλωσε στο Telegram ο διοικητής του τμήματος drones επίθεσης της 92ης ταξιαρχίας Yuriy Fedorenko, σε μια σπάνια στιγμή ενός «σύγχρονου» πολέμου λόγω των νέων όπλων που βρίσκονται στη «φαρέτρα» των δύο πλευρών.
Το ερώτημα σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό: Τι κάνεις τότε; Παραδίδεσαι σε ένα μηχάνημα; ή αυτοκτονείς για την πατρίδα και την τιμή σου;


Όπως δείχνει βίντεο που κυκλοφόρησε, ένας μοναχικός ρώσος στρατιώτης παρακαλεί το ουκρανικό drone «να μην τον βομβαρδίσει», σε πλάνα που αποκαλύπτουν το περιστατικό από τα περίχωρα της πόλης.
Αντί για εκρηκτικά, στον επιζώντα έπεσε ένα μήνυμα που περιείχε οδηγίες για το πώς να παραδοθεί, σε εναέρια πλάνα που δημοσίευσε ο ουκρανικός στρατός.
Καθώς το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπούσε την περιοχή, ο μαχητής κλήθηκε να σκαρφαλώσει από την τάφρο του σε ανοιχτό έδαφος, για να συνοδευτεί από το drone προς τις ουκρανικές θέσεις.

Την ίδια ώρα, η βαριά μάχη για τον έλεγχο της πόλης Bakhmut συνεχίζεται.
Οι μαχητές της Wagner προχωρούν ελαφρώς στους δρόμους της πόλης παρά την έλλειψη προμηθειών πυρομαχικών, ενώ ορισμένες μονάδες του ρωσικού στρατού δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο ορισμένων περιοχών στα περίχωρα της πόλης με τις ουκρανικές δυνάμεις να διεκδικούν νέες νίκες.

.... ή αυτοκτονείς;;

Εν αντιθέσει με τον προηγούμενο στραατιώτη, εκείνος της Wagner αυτοπυροβολείται πριν καταλήξει στα χέρια του εχθρού....

Όλοι οι μαχητές της Wagner ακολουθούν άνευ όρων τους κανόνες: μην λεηλατήσετε, μην υποχωρήσετε, μην παραδοθείτε, μην απογοητεύσετε τους συντρόφους σας, μην αντικρούσετε τους διοικητές σας, διαφορετικά θα θεωρηθεί σοβαρή παραβίαση της πειθαρχίας.
Και ιδού η πράξη:
Ο διοικητής της ομάδας των μαχητών Wagner που έχει το διακριτικό Chardash αφού τραυματίστηκε βαριά στη μάχη, αυτοπυροβολήθηκε για να μην παραδοθεί...

 
 
Το βράδυ της 10ης Μαΐου, ο επικεφαλής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin ανέφερε ότι οι μαχητές του πήραν τον έλεγχο 50.000 τετραγωνικών μέτρων επιπλέον στο Bakhmut. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προχώρησαν σε βάθος 170 μέτρων στην ουκρανική άμυνα στη δυτική συνοικία της πόλης. Ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να ελέγχει μια περιοχή περίπου 2,25 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, οι μαχητές Wagner προχωρούν κατά μήκος των οδών Medvedev, Chernyakhovsky, Tolbukhin. Πήραν τον έλεγχο του ταχυδρομείου και εισβάλλουν σε προπύργια της Ουκρανίας κοντά στο σχολείο της Ολυμπιακής Εφεδρείας.
 Από το κέντρο της πόλης, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν κατά μήκος της οδού Yubileynaya, καταλαμβάνοντας πολυώροφες πολυκατοικίες όροφο προς όροφο.
Οι μονάδες επίθεσης του Wagner PMC έχουν επίσης καταλάβει περισσότερες ουκρανικές θέσεις κοντά στη διασταύρωση των οδών Levanevsky και Defenders of Ukraine.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης