Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Πιθανή συνομιλία Putin – Erdogan για τα ουκρανικά σιτηρά

Τουρκία: Πιθανή συνομιλία Putin – Erdogan για τα ουκρανικά σιτηρά
Η συμφωνία για τα σιτηρά είναι πολύ σημαντική και για τις δύο Προέδρους αναφέρει πηγή από την Άγκυρα
Την εκτίμηση πως οι πρόεδροι της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan είναι πολύ πιθανό να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά εντός της ημέρας για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά.
Αυτό αναφέρει στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS πηγή από την τουρκική κυβέρνηση που έχει γνώση των συνομιλιών.
«Αυτό είναι μια πιθανότητα γιατί, όπως γνωρίζετε, ο πρόεδρος Erdogan και ο πρόεδρος Putin πραγματοποιούν συχνά τηλεφωνικές συνομιλίες εάν προκύψει τέτοια ανάγκη.
Η συμφωνία για τα σιτηρά είναι πολύ σημαντική, ώστε να συζητήσουν τα αποτελέσματά της» επισήμανε ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, προτείνοντας την ολοκλήρωση των συνομιλιών.
Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου θα διεξαχθεί η δεύτερη ημέρα των συνομιλιών ανάμεσα σε εκπροσώπους της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ για την παράταση της συμφωνίας για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών.
Η Ρωσία απειλεί να μην την παρατείνει πέραν της 18ης Μαΐου, όταν και λήγει, υποστηρίζοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει υλοποιηθεί έως σήμερα το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας, που αφορά τις εξαγωγές των ρωσικών σιτηρών, γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης