Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2021 ο πληθωρισμός - Μόλις στο +0,1% τον Απρίλιο 2023

Κίνα: Με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2021 ο πληθωρισμός - Μόλις στο +0,1% τον Απρίλιο 2023
Ο δομικός πληθωρισμό παρέμεινε σταθερός στο 0,7% σε ετήσια βάση και 0,1% σε μηνιαία βάση
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, με τον βραδύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2021.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,1%.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση στις τιμές καταναλωτή κατά 0,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και να παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο δομικός πληθωρισμός,  ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, παρέμεινε σταθερός στο 0,7% σε ετήσια βάση και 0,1% σε μηνιαία βάση.
Η μέτρηση του Απριλίου έρχεται μετά την υποχώρηση του ρυθμού πληθωρισμού της Κίνας στο 0,7% τον Μάρτιο, αφού σημείωσε πρόσφατο μέγιστο 2,8% τον Σεπτέμβριο.
Σε σύγκριση με πέρυσι, οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Αυτό είναι ταχύτερο από την αύξηση 0,8% τον Μάρτιο.
Αξιοσημείωτη ενίσχυση προήλθε από τα ταξίδια, καθώς ο εγχώριος τουρισμός ανακάμπτει, ιδίως στις μεταφορές και στις δραστηριότητες αναψυχής κατά τη διάρκεια των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας, ο οποίος μετρά τις τιμές που πληρώνουν οι χονδρέμποροι, μειώθηκε κατά 3,6%.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση 3,2% σε ετήσια βάση μετά από πτώση 2,5% τον προηγούμενο μήνα.
Τα στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 4,9% τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης