Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρέμβαση Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Να βρεθεί άμεσα λύση για το χρέος

ΗΠΑ: Παρέμβαση Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Να βρεθεί άμεσα λύση για το χρέος
"Εάν το αμερικανικό Δημόσιο ως εκδότης όντως χρεοκοπούσε, αυτό θα είχε πολύ σημαντικές, δύσκολα προβλέψιμες και πιθανώς διαρκείς επιπτώσεις στους επενδυτές, τους εκδότες και τις αγορές", δήλωσε ο Gensler
Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του επικεφαλής της κύριας ρυθμιστικής αρχής της Wall Street στο θέμα του ορίου χρέους, καθώς προειδοποίησε ότι μια χρεοκοπία των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει βαθιά και διαρκή ζημία στις αγορές.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler προειδοποίησε ότι η αποτυχία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσινγκτον να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους θα επηρεάσει τις συναλλαγές, την ικανότητα των επιχειρήσεων να αντλούν χρήματα και τους επενδυτές.
Ο Gary Gensler, ένας Δημοκρατικός που διορίστηκε από τον πρόεδρο Joe Biden, προειδοποίησε ότι το αδιέξοδο έχει ήδη επηρεάσει τα βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού Δημοσίου.
"Εάν το αμερικανικό Δημόσιο ως εκδότης όντως χρεοκοπούσε, αυτό θα είχε πολύ σημαντικές, δύσκολα προβλέψιμες και πιθανώς διαρκείς επιπτώσεις στους επενδυτές, τους εκδότες και τις αγορές", δήλωσε ο Gensler.
"Θα έκανε το τρενάκι του τρόμου στην Παγκόσμια Έκθεση του Σικάγο το 1933 να μοιάζει με παιδική βόλτα".
Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος παραμένουν σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για πιθανές περικοπές στον προϋπολογισμό στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους πριν από την 1η Ιουνίου.
Αυτή είναι η ημερομηνία που η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να παραβιάσουν την ικανότητά τους να πληρώσουν τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης