Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξεί ο Zelensky: Oύτε εκατοστό της Ουκρανίας στους Ρώσους - Αργεί η αντεπίθεση

Αισιοδοξεί ο Zelensky: Oύτε εκατοστό της Ουκρανίας στους Ρώσους - Αργεί η αντεπίθεση
Χρειαζόμαστε ακόμα λίγο χρόνο για την αντεπίθεση λέει ο Zelensky
(upd) Μετά τις δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, Dmitry Kuleba ότι εάν η επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση δεν είναι επιτυχημένη, θα ακολουθήσει και άλλη, τοποθέτηση που αν μη τι άλλο δείχνει πως οι προσδοκίες είναι μειωμένες ως προς το αποτέλεσμα της, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έσπευσε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη της χώρας και δεν θα αφήσουν σπιθαμή γης στους Ρώσους.
Αν και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα συμβεί σε αυτή την αντεπίθεση των Ουκρανών, ο Zelensky έσπευσε να σημειώσει πως οι Ουκρανοί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για την αντεπίθεση και ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Πρέπει να περιμένουμε

«Μπορούμε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε.
Αλλά θα χάναμε πολύ κόσμο.
Νομίζω ότι αυτό είναι απαράδεκτο.
Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε.
Χρειαζόμαστε ακόμα λίγο χρόνο» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παραδοχή για ελλείψεις όπλων

Όπως είπε, ο ουκρανικός στρατός έχει έτοιμες ταξιαρχίες, αλλά λείπει ο στρατιωτικός εξοπλισμός.
«Εξακολουθούν να λείπουν τεθωρακισμένα οχήματα που μας είχαν υποσχεθεί, τα οποία φτάνουν σταδιακά» είπε ο Zelensky.

Ούτε εκατοστό

«Δεν θα αφήσουμε ούτε εκατοστό της πατρίδας μας στον εχθρό, η τυραννία δεν θα διαφεντεύει πουθενά.
Πρέπει να ξαναφέρουμε την ελευθερία, την ασφάλεια και την Ευρώπη σε όλη την ουκρανική γη» υποστήριξε o Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για τις διαπραγματεύσεις.
«Όλοι θα έχουν μια ιδέα.
Δεν μπορούν να πιέσουν την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη.
Γιατί οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να δώσει στον Putin το έδαφός της;» διερωτήθηκε ο Zelensky, ο οποίος υπογράμμισε πως στο περιστατικό με την επίθεση drone στο Κρεμλίνο, η Ουκρανία δεν έχει καμία ανάμειξη.

Επιτυχίες στο Bakhmut

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί άρχισαν να βιώνουν την επίδραση των ελλείψεων ρωσικών όπλων στο πεδίο της μάχης.
«Έχουν ακόμα πολλά στις αποθήκες τους, αλλά ήδη βλέπουμε ότι έχουν μειώσει τους βομβαρδισμούς ανά ημέρα σε ορισμένες περιοχές» είπε ο Zelensky, η αισιοδοξία του οποίου ενισχύθηκε από τις ανακοινώσεις Ουκρανών στρατιωτικών αξιωματούχων ότι ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να απωθήσει τους Ρώσους έως και 2 χιλιόμετρα σε κάποιους τομείς του μετώπου στο Bakhmut.
Όπως είπε ο Oleksandr Syrskyi, διοικητής του ουκρανικού στρατού, πρόκειται για σημεία, όπου ο ρωσικός τακτικός στρατός αντικατέστησε δυνάμεις της Wagner.
Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, πέρα από το μήνυμα ότι η μάχη συνεχίζεται.

Επιβεβαιώνει και ο Prigozhin

Ο επικεφαλής της Wagner, Yegveny Prigozhin, ο οποίος βρίσκεται σε μόνιμη διένεξη με την ηγεσία του ρωσικού στρατού διαμαρτυρόμενος για τη μη έγκαιρη παράδοση οπλισμού και πυρομαχικών, υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός δεν κατάφερε να υποστηρίξει επαρκώς τις δυνάμεις του, επισημαίνοντας πως μια ρωσική ταξιαρχία εγκατέλειψε τις θέσεις της.
«Ο στρατός μας τρέπεται σε φυγή.
Η 72η Ταξιαρχία άφησε πίσω της 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπου έχασα 500 άντρες» υποστήριξε ο Prigozhin, ο οποίος συχνά πυκνά διαμαρτύρεται για την ανάγκη οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να προστατεύουν τα πλευρά των δυνάμεων της Wagner, προειδοποιώντας πως ενέχει ο κίνδυνος περικύκλωσης τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης