Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Ρωσία καταγγέλλει τη Συνθήκη CFE της ΕΕ με υπογραφή Putin - Αλλαγές στο θέμα των όπλων... πλέον με «ελεύθερα χέρια»

Γιατί η Ρωσία καταγγέλλει τη Συνθήκη CFE της ΕΕ με υπογραφή Putin - Αλλαγές στο θέμα των όπλων... πλέον με «ελεύθερα χέρια»
Τώρα η Ρωσία έχει ελεύθερα χέρια για να αναπτύξει οποιοδήποτε αριθμό όπλων σε οποιαδήποτε πλευρά
Η Ρωσία καταγγέλλει τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE) με το έγγραφο να έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο Putin.
 Ο στρατιωτικός ειδικός Βλαντιμίρ Εβσέεφ σχολίασε την απόφαση στο ραδιόφωνο του Sputnik.
«Η Ρωσία καταγγέλλει τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE), ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ διορίστηκε εκπρόσωπος του προέδρου κατά την εξέταση της πρωτοβουλίας στο κοινοβούλιο», σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα.
Η Συνθήκη υπεγράφη στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 1990 από εκπροσώπους 16 χωρών μελών του ΝΑΤΟ και έξι μελών του Οργανισμού του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Το 1999, μια ενημερωμένη έκδοση της συμφωνίας υπογράφηκε στη σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, επικυρώθηκε μόνο από τέσσερις χώρες: τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Ουκρανία, αν και το έγγραφο υπεγράφη από εκπροσώπους 30 κρατών.
Το 2007, η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη CFE «μέχρι οι χώρες του ΝΑΤΟ να επικυρώσουν τη Συμφωνία για την Προσαρμογή και να αρχίσουν να εφαρμόζουν αυτό το έγγραφο καλόπιστα».
Στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, επικεφαλής του τμήματος ευρασιατικής ολοκλήρωσης και ανάπτυξης του SCO του Ινστιτούτου των χωρών της ΚΑΚ Βλαντιμίρ Εβσέεφ σχολίασε την καταγγελία της συνθήκης από τη Ρωσία.
Επομένως είπε ο ίδιος, τώρα η Ρωσία έχει ελεύθερα χέρια για να αναπτύξει οποιοδήποτε αριθμό όπλων σε οποιαδήποτε πλευρά, για παράδειγμα, στη βόρεια πλευρά. Και αυτό, νομίζω, είναι σωστό σε αυτήν την κατάσταση», είπε ο Βλαντιμίρ Εβσέεφ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης