Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά θα παραταθεί πέραν της 18ης Μαΐου

Τουρκία: Η συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά θα παραταθεί πέραν της 18ης Μαΐου
Η επέκταση της συμφωνίας είναι σημαντική για τον Erdogan ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά θα παραταθεί πέραν της 18ης Μαΐου διατυπώνει πηγή από την Τουρκία που βρίσκεται κοντά στις συνομιλίες των εμπλεκόμενων μερών που πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη 10/5 στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, «υπάρχουν πληροφορίες ότι η συμφωνία θα παραταθεί πέραν της 18ης Μαΐου» καθώς και ότι «οι εξαγωγές των ρωσικών προϊόντων θα είναι μέρος αυτής της συμφωνίας».

Κρίσιμο για Erdogan

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το TASS, η παράταση της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για την τουρκική ηγεσία ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου και για αυτό το λόγο θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να είναι επιτυχείς οι διαπραγματεύσεις.
«Για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, η επέκταση της συμφωνίας είναι ένα μήνυμα προς τη Δύση ότι η Τουρκία μπορεί να αξιόπιστη.
Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να διατηρήσει την πρωτοβουλία για τα σιτηρά» ανέφερε η τουρκική πηγή.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου του 2022 υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη η συμφωνία για τα σιτηρά, η οποία παρατάθηκε εκ νέου τον Μάρτιο του 2023 για 60 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης