Τελευταία Νέα
Διεθνή

BaFin: Yπό πραγματικό stress test οι γερμανικές τράπεζες

tags :
BaFin: Yπό πραγματικό stress test οι γερμανικές τράπεζες
Οι πιέσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος έχουν ενταθεί καθώς πολλές κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια αναφοράς…
Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας προειδοποίησε την Τρίτη 9 Μαΐου ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας υποβάλλεται σε ένα πραγματικό τεστ αντοχής εν μέσω της τρέχουσας μεταβλητότητας, προβλέποντας ότι θα υπάρξει σημαντική αδυναμία στον τομέα των εμπορικών ακινήτων.
Ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο από τον Μάρτιο με την κατάρρευση της SVB και τη διάσωση αρκετών άλλων προβληματικών τραπεζών.
Οι πιέσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος έχουν ενταθεί καθώς πολλές κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια αναφοράς.
Ο Mark Branson, πρόεδρος της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής BaFin (Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας) δήλωσε στο CNBC ότι τα υψηλότερα επιτόκια έχουν τις ίδιες επιπτώσεις στη Γερμανία όπως σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Είπε ότι το γερμανικό τραπεζικό σύστημα «έχει δεχθεί μια πίεση», αλλά τόνισε ότι «δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος» και ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει καταφέρει να απορροφήσει καλά τις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων.
«Δεν έχουμε μια παγκόσμια τραπεζική κρίση αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε μια νευρική περίοδο και ένα είδος τεστ αντοχής για μέρη του συστήματος» υπογράμμισε στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης