Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Συστημικό πρόβλημα ο πληθωρισμός, το «τέρας» της ακρίβειας δεν θα υποχωρήσει - Οι 4 εναλλακτικές επενδύσεις

Kiyosaki: Συστημικό πρόβλημα ο πληθωρισμός, το «τέρας» της ακρίβειας δεν θα υποχωρήσει - Οι 4 εναλλακτικές επενδύσεις
Ο πληθωρισμός έχει γίνει ένα συστημικό πρόβλημα, είπε ο Robert Kiyosaki...
Ο πληθωρισμός έχει γίνει συστημικό πρόβλημα, το τέρας της ακρίβειας θα συνεχίσει να κατατρώγει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, οπότε οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να τον αντισταθμίζουν εξετάζοντας συγκεκριμένα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, όπως αναφέρει ο συγγραφέας και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki.
«Ολόκληρο το σύστημα έχει πρόβλημα.
Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι ο πληθωρισμός είναι πλέον συστημικός.
Όταν ο Powell είπε ότι ήταν παροδικός, αυτό ήταν ψέμα» είπε ο γκουρού του personal finance σε συνέντευξή του στο CNBC το Σάββατο, αναφερόμενος στην προηγούμενη δήλωση του προέδρου της Fed Powell.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Powell ανέφερε πως οι αυξανόμενες τιμές ήταν απλώς παροδικές, ενώ αργότερα, το 2022, αναγνώρισε το πρόβλημα.
Οι τιμές παρέμειναν αρκετά πάνω από τον στόχο πληθωρισμού 2% της Fed το περασμένο έτος, φθάνοντας στο 5% τον Μάρτιο.
Αν και ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πτώση από τα μέσα του 2022, οι ειδικοί λένε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν να ταλανίζουν στην οικονομία, γεγονός που θα μπορούσε να διατηρήσει τις μετοχές σχετικά σταθερές για το υπόλοιπο του έτους.
Ωστόσο, ο Kiyosaki προέτρεψε τους επενδυτές να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό με τέσσερις εναλλακτικές επενδύσεις - ασπίδα για τους traders ενόσω οι αυξανόμενες τιμές επιβαρύνουν άλλα περιουσιακά στοιχεία:

1. Χρυσός - Το πολύτιμο μέταλλο θεωρείται ασφαλές καταφύγιο κατά του πληθωρισμού και για αυτό έχει σημειώσει αύξηση 10% από την αρχή του έτους.
Ο Kiyosaki «διαφημίζει» τον χρυσό επί χρόνια ενώ χαρακτηρίζει το κίτρινο μέταλλο, το ασήμι και το bitcoin «πραγματικό χρήμα» σε αντίθεση με το fiat νόμισμα, το οποίο αποκαλεί «σκουπίδια».

2. Ακίνητα - Ο Kiyosaki είπε ότι είχε πολυκατοικίες, κτίρια γραφείων και διάφορα άλλα εμπορικά ακίνητα.
Ειδικοί προειδοποιούν ότι ο τομέας των εμπορικών ακινήτων θα μπορούσε να «σκάσει» καθώς οι πιστωτικές συνθήκες συσφίγγουν, με τη Morgan Stanley να εκτιμά πτώση 40% στις τιμές των εμπορικών ακινήτων από τα ιστορικά υψηλά τους.

3. Βενζίνη - Η βενζίνη είναι απαραίτητη για ταξίδια, είπε ο Kiyosaki, υποδηλώνοντας ότι το εμπόρευμα θα παραμείνει σταθερό ενώ άλλοι τομείς υποφέρουν από τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

4. Τρόφιμα - Το φαγητό είναι απαραίτητο για την οικονομία, είπε ο Kiyosaki. Σε ένα tweet πέρυσι, χαρακτήρισε τις κονσέρβες τόνου και τα ψημένα φασόλια ως τις «καλύτερες» επενδύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι τρέχουσες επενδυτικές επιλογές του Kiyosaki μοιάζουν πολύ με τα «πέντε Gs» του, μια λίστα με πέντε επενδύσεις που, όπως λέει, πρέπει να αγοράσει κάποιος για να «επιβιώσει από μια οικονομική κατάρρευση».
Το 2011, η λίστα περιελάμβανε χρυσό, όπλα, έδαφος, σκουπίδια και αέριο.
«Επενδύω με τον πληθωρισμό, όχι ενάντια σε αυτόν», πρόσθεσε ο Kiyosaki.
Ο Kiyosaki επανέλαβε την έλλειψη πίστης του στο δολάριο, προσθέτοντας ότι ανησυχεί για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων εν μέσω των πρόσφατων χρεοκοπιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης