Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Περιμένω η ΕΕ να εγκρίνει άμεσα νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Zelensky: Περιμένω η ΕΕ να εγκρίνει άμεσα νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως σύντομα η ΕΕ θα εγκρίνει νέες κυρώσεις στη Ρωσία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου στο Κίεβο με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
Όπως είπε ο Zelensky, συζητήθηκε το θέμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αμυντικά θέματα, εμπορικά ζητήματα καθώς και οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε πως αναμένει ότι η ΕΕ θα άρει τους εμπορικούς περιορισμούς στις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία που τέθηκαν μετά τις καταγγελίες από Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ρουμανία, κάνοντας λόγο για σκληρές και προστατευτικές κινήσεις. Ειδικότερα, Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε την ΕΕ να επισπεύσει τις παραδόσεις πυρομαχικών και να άρει τους "απαράδεκτους" και "σκληρούς" ευρωπαϊκούς περιορισμούς στις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών.
Επιπλέον, ο Zelensky υποστήριξε ότι περιμένει μια θετική αξιολόγηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
Με απόφαση του Zelensky και για πρώτη φορά, η 9η Μαΐου ορίστηκε να είναι η Ημέρα της Ευρώπης, αντί για την Ημέρα της Νίκης που εορτάζεται στη Ρωσία η νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης