Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan εν μέσω εντάσεων με τον στρατό

Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan εν μέσω εντάσεων με τον στρατό
Ο 70χρονος Khan, ο οποίος εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε ολόκληρη τη χώρα των 230 εκατομμυρίων κατοίκων, εκδιώχθηκε από την εξουσία τον Απρίλιο του 2022
Τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Imran Khan, σε δικαστήριο της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ από παραστρατιωτικούς αξιωματικούς, ανακοίνωσε το κόμμα του.
Η σύλληψη ακολουθεί τις πρόσφατες τεταμένες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ του Khan, του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας κρίκετ που έγινε πρωθυπουργός του Πακιστάν το 2018, και του ισχυρού στρατού της χώρας. Αφού επέζησε από απόπειρα δολοφονίας τον περασμένο Νοέμβριο, ο Khan κατηγόρησε ανώτερο στρατιωτικό αξιωματικό και τον σημερινό πρωθυπουργό του Πακιστάν, Shehbaz Sharif, ότι βρίσκονταν πίσω από την απόπειρα.
Ένας εκπρόσωπος του στρατού κατηγόρησε τον Khan αυτή την εβδομάδα για «εξαιρετικά ανεύθυνους και αβάσιμους ισχυρισμούς εναντίον ενός εν ενεργεία ανώτερου στρατιωτικού αξιωματικού χωρίς καμία απόδειξη», στους οποίους ο Khan απάντησε μέσω βιντεοσκοπημένης δήλωσης την Τρίτη: «Αυτός είναι ο στρατός μου και το Πακιστάν μου. Δεν χρειάζεται να λέω ψέματα».
Ο 70χρονος Khan, ο οποίος εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε ολόκληρη τη χώρα των 230 εκατομμυρίων κατοίκων, εκδιώχθηκε από την εξουσία τον Απρίλιο του 2022 έπειτα από πρόταση μομφής από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατήγγειλαν διαφθορά και αντισυνταγματικές ενέργειες.
Οι κατηγορίες υποστηρίχθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Τον Οκτώβριο, η εκλογική επιτροπή του Πακιστάν εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύεται στον Khan να αναλάβει ξανά αξίωμα, προκαλώντας την οργή πολλών υποστηρικτών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης