Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saudi Aramco: Πτώση 19% στα κέρδη α' 3μηνου 2023, λόγω πτώσης τιμών πετρελαίου

tags :
Saudi Aramco: Πτώση 19% στα κέρδη α' 3μηνου 2023, λόγω πτώσης τιμών πετρελαίου
Σε τριμηνιαία βάση, τα κέρδη ενισχύθηκαν κατά 3,75%
Πτώση κατά 19% σημείωσαν τα κέρδη α' τριμήνου 2023, καθώς διαμορφώθηκαν σε 31,9 δισ. δολ. από 39,5 δισ. δολ. το 2022, λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου.
Ωστόσο, τα κέρδη της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 3,75% σε τριμηνιαία βάση.
Οι αναλυτές ανέμεναν να δουν βουτιά στα καθαρά κέρδη αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων πιέζουν την παγκόσμια ζήτηση και υποδαυλίζουν τους φόβους για ύφεση. Παρόλα αυτά, τα καθαρά κέρδη της Aramco ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 30,5 δισ. δολάρια, που προέβλεπαν οι αναλυτές του Reuters.
Η Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, σημείωσε τον Μάρτιο ρεκόρ καθαρών κερδών 161,1 δισ. δολαρίων για το 2022, αυξημένα κατά 46,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Amin Nasser, τόνισε την αξία της στρατηγικής της εταιρείας για το μέλλον, με σημαντικές επενδύσεις στα πετροχημικά και άλλες δραστηριότητες. «Αξιοποιούμε τεχνολογίες αιχμής για να αυξήσουμε την ικανότητα μετατροπής υγρών σε χημικά και να καλύψουμε την αναμενόμενη ζήτηση για πετροχημικά προϊόντα», δήλωσε ο Nasser και πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνουν ζωτικής σημασίας συστατικά του παγκόσμιου ενεργειακού μείγματος για το προσεχές μέλλον».
Ο Nasser δήλωσε ότι «μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείες παραμένουν αμετάβλητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης