Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τη νίκη κατά των Ναζί - Ομιλία Putin - Οι απόντες

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τη νίκη κατά των Ναζί - Ομιλία Putin - Οι απόντες
Δεν θα δώσουν το παρών οι επικεφαλής των περιοχών που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία
Με την καθιερωμένη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, παρουσία του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin θα εορταστεί σήμερα Τρίτη 9/5 η Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Παρά την πρόσφατη επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου, η Ρωσία αποφάσισε να πραγματοποιήσει κανονικά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της νίκης κατά των ναζί.
Παρόντες στις εκδηλώσεις θα είναι οι αρχηγοί κρατών πολλών πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών, ενώ απόντες θα είναι οι επικεφαλής των ουκρανικών εδαφών που προσαρτήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Ρωσία καθώς και ηγετικές μορφές που μετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, όπως ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin.

Ομιλία Putin

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ομιλία του προέδρου Putin, ο οποίος πιθανότατα θα αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.
Ερωτηθείς χθες για το τι θα περιλαμβάνει η ομιλία του Ρώσου προέδρου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, συνιστώντας υπομονή.
Παρόντες θα είναι οι πρόεδροι της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, του Τατζικιστάν, του Ουζμπεκιστάν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.
Όπως είπε ο Peskov, η κοινή παρουσία αυτών των αρχηγών κρατών επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη των λαών, οι οποίοι ως μια ενιαία χώρα, συμμετείχαν στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και κέρδισαν.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, οι ρωσικές αρχές διατείνονται ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεδομένης και της παρουσίας πολλών ξένων ηγετών.
Στις κερκίδες που έχουν στηθεί μπροστά από το Κρεμλίνο, εκτιμάται πως θα παραβρεθούν περίπου 7.000 θεατές.
Εκτιμάται ότι στις στρατιωτικές παρελάσεις θα συμμετάσχουν πάνω από 10.000 άτομα με στρατιωτικό εξοπλισμό από 125 όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης