Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (Σερβία): Οι Δυτικοί δεν λένε ούτε… καλημέρα - Πρώτη τους κουβέντα οι κυρώσεις στη Ρωσία

Vucic (Σερβία): Οι Δυτικοί δεν λένε ούτε… καλημέρα - Πρώτη τους κουβέντα οι κυρώσεις στη Ρωσία
Η Σερβία θα πράξει βάσει των συμφερόντων της στο θέμα των κυρώσεων είπε ο πρόεδρος της Σερβίας
Τη στάση της Δύσης, των πολιτικών και των διπλωματών της επικρίνει ο πρόεδρος της Σερβίας, Alexander Vucic, σημειώνοντας πως όταν αυτοί επισκέπτονται τη Σερβία ή συνομιλούν μαζί του, παραλείπουν ακόμα και … καλημέρα να πουν, καθώς η πρώτη τους κουβέντα είναι να πιέσουν έτσι ώστε η Σερβία να συναινέσει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Παρά τις πιέσεις ωστόσο, ο Vucic υποστηρίζει ότι στο θέμα αυτό, η Σερβία θα πράξει βάσει των δικών της συμφερόντων.
«Πρώτο τους μέλημα, αντί για μια «καλημέρα» ή «καλησπέρα», είναι να μου εξηγήσουν τι κρετίνος που είμαι, γιατί δεν επέβαλα κυρώσεις κατά της Ρωσίας» υποστήριξε ο Vucic, αναφερόμενος σε συνομιλίες που έχει με Δυτικούς.
«Εντάξει, σας άκουσα, κατάλαβα τις προτάσεις σας, σας εύχομαι τα καλύτερα» είναι η απάντηση μου, λέει ο Vucic, επισημαίνοντας πως η απόφαση μη επιβολής κυρώσεων προς τη Ρωσίας, ήταν ορθή και σύμφωνη με τα συμφέροντα της Σερβίας.

Όχι στο ΝΑΤΟ

Ο Vucic υποστήριξε πως η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ότι θα παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερη, παρά τις πιέσεις της Δύσης προς αυτήν την κατεύθυνση με το πρόσχημα της παγκόσμιας απειλής που συνιστά η Ρωσία.
Ο Σέρβος πρόεδρος έχει διαμηνύσει πολλές φορές κατά το παρελθόν πως η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης