Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο άλμα 3% στο πετρέλαιο, το brent στα 77,2 δολ. - Υπερβολικό το πρόσφατο sell off

Νέο άλμα 3% στο πετρέλαιο, το brent στα 77,2 δολ. - Υπερβολικό το πρόσφατο sell off
Το brent είχε ολοκληρώσει την περασμένη εβδομάδα με πτώση περίπου 5,3%
Άλμα περί του 3% σημείωσε το πετρέλαιο, καθώς οι φόβοι για την ύφεση στις ΗΠΑ υποχώρησαν και ορισμένοι traders εκτίμησαν ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών του αργού ήταν υπερβολική, με τρεις συνεχόμενες εβδομαδιαίες μειώσεις για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.
Τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο βοήθηαν το πετρέλαιο να ανέβει κατά περίπου 4% την Παρασκευή, παρόλο που η δυναμική της αγοράς εργασίας θα μπορούσε να αναγκάσει τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το brent σημείωνε άνοδο 1,83 δολάρια ή 2,4% στα 77,13 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν 2,06 δολάρια ή 2,9% στα 73,40 δολάρια.
"Η ανάκαμψη του πετρελαίου ακολουθεί την επιστροφή των ενεργειακών μετοχών στη Wall Street την περασμένη Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία άμβλυναν τις ανησυχίες για επικείμενη οικονομική ύφεση", δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Teng, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπερβολική η πρόσφατη πτώση

Το brent είχε ολοκληρώσει την περασμένη εβδομάδα με πτώση περίπου 5,3%, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε βουτιά 7,1% ακόμη και μετά την ανάκαμψη της Παρασκευής.
Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν πτώση για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.
Ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank, δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση του πετρελαίου φαίνεται υπερβολική.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν το Σάββατο ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση και τις αυξημένες προμήθειες ήταν "υπερβολικές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης