Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 95% του Bakhmut ελέγχουν οι Ρώσοι - Οι κομάντος του Akhmat θα αντικαταστήσουν την ομάδα Wagner

Το 95% του Bakhmut ελέγχουν οι Ρώσοι - Οι κομάντος του Akhmat θα αντικαταστήσουν την ομάδα Wagner
Εντολή από τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία περιμένουν οι Τσετσένοι καταδρομείς για να πάρουν τη θέση των ανδρών του Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Περίπου το 95% της επικράτειας του Artemovsk (ουκρανική ονομασία - Bakhmut) βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, το υπόλοιπο 5% δεν επηρεάζει την πορεία ολόκληρης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε ο ιδρυτής της PMC Wagner, ο Yevgeny Prigozhin.
«Στο Artemovsk ή Bakhmut σήμερα, σχεδόν το 95% της της πόλης έχει καταληφθεί.
Το υπόλοιπο 5% δεν παίζει κανέναν ρόλο για τη λεγόμενη ανάπτυξη της επιτυχίας και την εκστρατεία του Κόκκινου Στρατού πιο μακριά στη Δύση.
Δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα δεν επηρεάζουν την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης με οποιονδήποτε τρόπο», αναφέρει ο Prigozhin
Σύμφωνα με τον Prigozhin, κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του για την έλλειψη πυρομαχικών.
«Και οι στρατιώτες Wagner PMC θα διατηρηθούν για τις νέες επιχειρήσεις προς το συμφέρον της Ρωσίας».
Ο ιδρυτής της Wagner δήλωσε επίσης ότι δεν είχε φιλοδοξία να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος «που κατέλαβε το Artemovsk ή Bakhmut»
«Έχω φιλοδοξίες να ωφελήσω τον λαό και το κράτος μας», πρόσθεσε.
Ο Prigozhin έχει ανακοινώσει ότι οι μονάδες Wagner θα παραμείνουν στις θέσεις τους στο Artemovsk μέχρι τις 00:00 ώρα Μόσχας στις 10 Μαΐου και στη συνέχεια «θα πάνε στα μετόπισθεν για να γλείψουν τις πληγές τους» και να μειώσουν τις απώλειες.

Οι κομάντος του Akhmat περιμένουν εντολές για να καταλάβουν το Bakhmut

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov τόνισε ότι η δύναμη των καταδρομέων Akhmat είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την κατάληψη του Bakhmut.
«Οι μονάδες Akhmat είναι έτοιμες να μετακινηθούν στο Bakhmut.
Έχω ήδη υπογράψει το αντίστοιχο μήνυμα στον Ανώτατο Γενικό Διοικητή λέγοντας ότι οι μονάδες Akhmat είναι έτοιμες να πάρουν τον έλεγχο της πόλης και να την εκκαθαρίσουν από το ΝΑΤΟ και τους Ουκρανούς.
Οι μαχητές βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης.
Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov είναι σίγουρος ότι το Bakhmut θα απελευθερωθεί σύντομα.
«Στο εγγύς μέλλον θα απελευθερώσουμε την πόλη, παρά τις κάθε είδους ψευδείς ειδήσεις για κάποια τρομερή αντεπίθεση από τον ουκρανικό στρατό.
Έχουμε ήδη αρχίσει να αναπτύσσουμε τη δική μας στρατηγική για αυτήν την περιοχή μαζί με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από τον εχθρό και τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας.
Πιστέψτε με, η τακτική θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Ramzan Kadyrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης