Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μανιφέστο του ευρωπαϊκού συντηρητισμού διατυπώνει ο Viktor Orban - Η Δύση και ο ιός που καταστρέφει το έθνος

Το μανιφέστο του ευρωπαϊκού συντηρητισμού διατυπώνει  ο Viktor Orban - Η Δύση και ο ιός που καταστρέφει το έθνος
Ο ομιλία ποταμός του Orban στο συνέδριο του κόμματός του ενώπιον Συντηρητικών από όλο τον κόσμο
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση είναι αντιμέτωπη με έναν «ιό που καταστρέφει το έθνος» το οποίον εξαπολύουν οι προοδευτικοί ιδεαλιστές - έναν ιό που θα οδηγήσει στην κατασστροφή του δυτικού πολιτισμού εκτός κι εάν οι συντηρητικοί παλέψουν να τον περιορίσουν, προειδοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που θεωρείται ίσως ο πιο εξέχων ηγέτης του ευρωπαϊκού συντηρητισμού σήμερα, απεύθυνε προειδοποίηση προς τους εκατοντάδες πολιτικούς, εθνικούς ηγέτες και συντηρητικούς ακτιβιστές που συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη από όλο τον κόσμο.
«Ένας ιός έχει εξαπολυθεί εναντίον μας. Αυτός ο ιός αναπτύχθηκε στα προοδευτικά φιλελεύθερα εργαστήρια», είπε ο Orban.
«Αυτός ο ιός επιτίθεται στο πιο ευάλωτο σημείο του δυτικού κόσμου, που είναι το έθνος και μπορεί να εξατμίσει και θα κονιοποιήσει τα έθνη μας».

Η Ουγγαρία αποτελεί προπύργιο κατά της παγκοσμιοποίησης

Ο Ούγγρος ηγέτης είπε ότι η χώρα του θεωρείται θερμοκοιτίδα της συντηρητικής σκέψης και ένα από τα κύρια προπύργια του αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης.
Ο ιδιος σημείωσε οι συντηρητικοί που έφτασαν στη Βουδαπέστη για να συμμετάσχουν στη συνέδριο του κόμματος του ήρθαν από χώρες που ξεκινούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, τη Βραζιλία, κι έφταναν ως το Ισραήλ και την Ιαπωνία.
«Πώς οι Ούγγροι βρέθηκαν σε έναν τόσο διακεκριμένο σύλλογο; Δεν είμαστε μεγάλη χώρα, ούτε τρομερή, ούτε πλούσια, ούτε έχουμε μεγάλο στρατό, ούτε τεράστιο ΑΕΠ ούτε μεγάλο πληθυσμό. Ποιος νοιάζεται για εμάς; Ωστόσο, εδώ είμαστε όλοι σήμερα. Νομίζω ότι υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στην ελίτ ομάδα των συντηρητικών. Υπάρχει ένα πράγμα που κάνει τη χώρα μας ένα σημαντικό μέρος. Είναι το γεγονός ότι η Ουγγαρία είναι στην πραγματικότητα μια θερμοκοιτίδα όπου πειραματιζόμαστε με τη συντηρητική πολιτική του μέλλοντος. Η Ουγγαρία είναι ο τόπος όπου δεν έχουμε μιλήσει μόνο για την ήττα των προοδευτικών φιλελεύθερων και έχουν πετύχει τη στροφή στο χριστιανικό πολιτικό συνηρητισμό».

Η Ευρώπη δέχεται επίθεση

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια επίθεση που δεν είναι οικονομική, αλλά στην πραγματικότητα πηγαίνει βαθύτερα στις ίδιες τις αξίες και τον πολιτισμό που την καθόρισαν για γενιές.
«Σας λέω ότι όλοι δεχόμαστε επίθεση, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Η επίθεση δεν είναι οικονομική. Έχουμε να κάνουμε με ένα βιολογικό όπλο», είπε ο Orban.
«Το έθνος είναι η μεγάλη εφεύρεση της Δύσης. Είναι η καρδιά του ελεύθερου κόσμου, αλλά είναι και η αχίλλειος πτέρνα του δυτικού κόσμου. Εάν τα έθνη εξατμιστούν, διαλυθούν, σκουριάσουν, η δυνατότητα της ελεύθερης ζωής θα χαθεί και η Δύση θα πέσει. Οι άνθρωποι χωρίς πατρίδα δεν μπορούν ποτέ να είναι ελεύθεροι, μπορούν μόνο να είναι ακτήμονες και πιόνια της παγκόσμιας ελίτ».
Αν και μπορεί να φαίνεται αυτονόητο για πολλούς συντηρητικούς σήμερα, η Ουγγαρία δεν ήταν πάντα προπύργιο του συντηρητισμού.
Ο Orban και η Ουγγαρία έγιναν πραγματικά πρωτοσέλιδα στα διεθνή media όταν η χώρα πήρε μια ισχυρή στάση κατά της μετανάστευσης το 2015-2016.
Ωστόσο, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση στο συνέδριο CPAC, ο Orbán είπε ότι έπρεπε να ευχαριστήσει τον δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη Georges Soros για αυτό το πολιτικό δώρο, το οποίο βοήθησε να μπει η Ουγγαρία στον πολιτικό χάρτη και όρισε την Ουγγαρία ως μια χώρα αφιερωμένη στην προστασία των συνόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Τα ευχαριστήρια στο Soros

«Ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο Θεός υλοποιεί. Μάλιστα, το ουγγρικό συντηρητικό πείραμα οφείλει την παγκόσμια φήμη του στον Georges Soros. Ο Θεός εργάζεται με μυστηριώδεις τρόπους. Αν ο Georges Soros δεν είχε επιτεθεί στην Ουγγαρία, αν δεν είχε ανακοινώσει το πρόγραμμά του για εγκατάσταση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ευρώπη με τη βοήθεια των ΜΚΟ που ο ίδιος χρηματοδοτεί, δεν θα είχαμε γίνει ποτέ πρωτοσέλιδο. Αλλά ο θείος Georges ανακοίνωσε το πρόγραμμα επανεγκατάστασής του, ανέπτυξε ένα στρατό του από ΜΚΟ και ξεκίνησε να εφαρμόσει το μεγάλο του σχέδιο. Πλημμύρισαν τα Βαλκάνια με παράνομους μετανάστες και δημιούργησαν μια διαδρομή λαθρεμπορίου ανθρώπων στην καρδιά της Ευρώπης και μετά έπεσαν στην Ουγγαρία. Είπαμε στοπ, σηκώσαμε το γάντι, υπερασπιστήκαμε τους εαυτούς μας, χτίσαμε φράχτη και υπερασπιστήκαμε τη χώρα μας.
Ο Orban είπε ότι εν μέσω της μάχης για τη μετανάστευση με τον Soros, τις ΜΚΟ και τις Βρυξέλλες, συνειδητοποίησε πώς πρέπει να δοθεί η μάχη.

Η ανάγκη μιας ιδεολογικής μάχης για να υπεραπιστούμε τα σύνορά μας 

«Μετά από λίγο, συνειδητοποίησα επίσης ότι δεν αρκεί να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, δεν αρκεί να πολεμάμε σωματικά για αυτοάμυνα.
Μπορούμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας μόνο εάν εμπλακούμε και σε πνευματικές και ιδεολογικές μάχες.
Βρεθήκαμε στη μέση ενός πνευματικού ιδεολογικού πεδίου μάχης γιατί η μετανάστευση είναι ένα σημαντικό μέρος της φιλελεύθερης προοδευτικής φιλοσοφίας. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αποκρούσουμε ιδεολογικά τις προσεγγίσεις περί περί ανοιχτής κοινωνίας και μαζί της ολόκληρη την αυτοκρατορία του Georges Soros».
Ο Orbán δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν ήταν μια χώρα που επιτέθηκε, αλλά αντίθετα, επικεντρώθηκε στην άμυνα της.
«Εμείς οι Ούγγροι δεν επιτιθέμεθα. Δεν θέλουμε να υπαγορεύσουμε σε άλλες χώρες τι να σκέφτονται για τη μετανάστευση, τη θεωρία του φύλου ή το ευρωπαϊκό υπερκράτος.
Και σίγουρα δεν θέλουμε να πούμε στους Αμερικανούς τι θα σκέφτονται.
Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να ζει σύμφωνα με τη δική του θέληση και ποιότητα. Ναι, δεν επιτιθέμεθα, αμυνόμαστε.
Αμυνόμαστε γιατί η παγκοσμιοποιητική προοδευτική ελίτ θελει να επιβάλλει τη βούληση της σε όλους εμάς, να μα λέει πώς θα σκεφτόμαστε, και πώς θα ζούμε».

Η ιδέα του έθνους και η επιλή στην εθνική κυριαρχία


Ο Ούγγρος ηγέτης έδωσε ιδαίτερα έμφαση στη σημαντία του εθνικού κράτους και προειδοποίησε ότι η εθνική κυριαρχία βρίσκεται υπό απειλή.
«Φίλοι μου, η ιδέα του έθνους είναι η ιδιαίτερη δυτική μας κληρονομιά.
Γι' αυτό το αναγνώρισαν οι Ούγγροι, γι' αυτό έκαναν σύμφωνο αίματος, γι' αυτό οργανώθηκαν σε έθνος, γι' αυτό προσχωρήσαμε στον δυτικό κόσμο και γι' αυτό δεν χαθήκαμε στην ομίχλη της ιστορίας, όπως συνέβη με τους άλλους ασιατικούς λαούς που ήρθαν στη Δύση. Καθώς η πολιτική οργάνωση με βάση το έθνος εξαπλώθηκε στη Δύση, ξεσηκωθήκαμε, ξεπεράσαμε τους δυτικούς ομολόγους μας, στην κούρσα των πολιτισμών.
Αποδείχτηκε ότι το έθνος είναι το καλύτερο πλαίσιο.
Είναι το καλύτερο πλαίσιο για την απελευθέρωση των αδρανών δυνάμεων για τους πολίτες μιας χώρας και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ολόκληρης της κοινότητας.
Αν κάποιος γνωρίζει, αποδέχεται και ασπάζεται μια κοινή γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό, είναι πλήρες μέλος του έθνους και επομένως ελεύθερος.
Αυτό ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα του δυτικού πολιτισμού.
Γι' αυτό ήμασταν αιώνες μπροστά από τις άλλες ηπείρους.
Αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του πολιτισμού, αγαπητοί μου φίλοι, είναι που δέχεται επίθεση σήμερα. Και λυπάμαι που λέω ότι η επίθεση είναι επιτυχημένη.


Η Δύση χάνει στην κούρσα του διεθνούς ανταγωνισμού

Ο Orban στη συνέχεια προειδοποίησε ότι άλλοι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο όχι απλώς έχουν φτάσει οικονομικά την Ευρώπη αλλά και «μας έχουν ξεπεράσει» και οίκτιρε για το γεγονός ότι ο δυτικός κόσμος αντιπροσωπεύει τώρα μόνο περίπου το 40% του παγκόσμιου ΑΕΠ σε σύγκριση με το 60% πριν από την αλλαγή του αιώνα.
«Επιπλέον, η Δύση χάνει την κούρσα όσον αφορά την αύξηση του πληθυσμού με τα δημογραφικά στοιχεία που μειώνονται γρήγορα κι αυτό να μην καθίσταται σαφές επειδή το κρύβει η μαζική μετανάστευση. Με την οικονομική, πολιτιστική και δημογραφική της παρακμή, το μόνο πράγμα που έχει ακόμα η Δύση είναι η στρατιωτική της δύναμη», είπε ο Όρμπαν.
«Δεν τα πάμε λοιπόν καλά, η Δύση δεν τα πάει καλά στον ανταγωνισμό των πολιτισμών και το χειρότερο είναι ότι γι αυτό φταίμεν μόνο εμείς.  Δεν έχουμε ανταγωνιστή που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τέτοιο όλεθρο.
Όταν η αριστερά εξαπέλυσε τον ιό κατά του έθνους στον κόσμο, πολλοί καλοπροαίρετοι συντηρητικοί είπαν ότι αυτός ο αντεθνικός ιός ήταν απλώς ένα εργαστηριακό παράσιτο.
Η αριστερά δεν θέλει να απελευθερώσει τους ριζοσπάστες της στον κόσμο, θα τους συγκρατήσει η ίδια, είπαν
. Αλλά δεν συνέβη αυτό.
Ας μην είμαστε αφελείς. Σήμερα, βλέπουμε ότι αυτός ο ιός δεν έχει ξεφύγει, έχει εκτραφεί, εκτρέφεται και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Μετανάστευση, φύλο, γουόκισμός — όλα αυτά είναι απλώς παραλλαγές, παραλλαγές του ίδιου ιού.

Η ουσία της παράνομης μετανάστευσης είναι η καταστροφή της εθνικής κοινότητας

«Κυρίες και κύριοι, η ουσία της παράνομης μετανάστευσης είναι η καταστροφή της εθνικής κοινότητας.
Είναι να σπάσει την πολιτιστική βάση που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του έθνους-κράτους και να δημιουργήσει στη θέση του περιθωριοποιημένες, εξατμισμένες, συνυπάρχουσες αλλά εχθρικές ομάδες που δεν θα σχηματίσουν ποτέ κοινότητα και που τελικά δεν θα σχηματίσουν ποτέ κράτος.
Στη συνέχεια, ο Orban έστρεψε την προσοχή του στην πολιτιστική συζήτηση που εξελίσσεται  τόσο την Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας στόχο την αφυπνισμένη ιδεολογία και την προπαγάνδα των φύλων που χρησιμοποιούν οι αριστεροί για να προωθήσουν την προοδευτική ατζέντα τους.

Περί ιδεολογίας του φύλου

«Το κίνημα της αφύπνισης και η ιδεολογία του φύλου είναι ακριβώς αυτό που ήταν ο κομμουνισμός και ο μαρξισμός. Διαιρούν τεχνητά το έθνος σε μειονότητες για να υποδαυλίσουν τη διχόνοια μεταξύ των ομάδων. Αυτή είναι η βάση ισχύος τους. Τ
Το ουγγρικό συντηρητικό πείραμα είναι επιτυχές επειδή γνωρίζουμε τους μαρξιστές από πολλά μίλια μακριά, και μάλιστα από τη μυρωδιά. Τους είχαμε επί 50 χρόνια. Το φύλο και η αφύπνιση διαιρούν επίσης το έθνος σε τάξεις και διακηρύσσουν ότι η τάξη είναι πιο σημαντική από το έθνος και προηγείται του ανήκειν στο έθνος και προηγείται της εθνικής ταυτότητας.
Φίλοι μου, έζησα 26 χρόνια υπό μαρξιστική καταπίεση.
Όπου ο ταξικός πόλεμος σηκώσει κεφάλι, οι χώρες που βασίζονται στην ειρηνική συνεργασία γίνονται σκηνικό αναταραχής. Δεν υπάρχει πλέον αμοιβαίος σεβασμός και αποδοχή ο ένας του άλλου και θα μείνει μόνο η αδιαμφισβήτητη εχθρότητα»

Η προοδευτική εξωτερική πολιτική

Κυρίες και κύριοι, η τρίτη παραλλαγή του ιού που απειλεί σήμερα τα δυτικά έθνη είναι η προοδευτική εξωτερική πολιτική.
Στη συνέχεια, ο Ούγγρος ηγέτης έθεσε το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της Δύσης και ισχυρίστηκε ότι οι προοδευτικές διοικήσεις που είχαν την πρόθεση να χαρακτηρίσουν ανθρώπους και χώρες είτε ως «καλούς» ή «κακούς» αποτελούν μια βαθιά επικίνδυνη πολιτική στο σύγχρονο πολιτικό κλίμα.
«Η προοδευτική εξωτερική πολιτική μας οδηγεί πάντα σε πόλεμο.
Ανατρέπει χώρες στο όνομα της δημοκρατίας που εξάγει, και μετά είτε φεύγει είτε παρασύρεται, κολλάει στο χάος που έχει δημιουργήσει.
Έχω δει πολλές τέτοιες έγχρωμες επαναστάσεις.
Ξεκίνησε με το σύνθημα της ελευθερίας και συνεχίστηκε με τη φιλελεύθερη, προοδευτική επανεκπαίδευση, την ανθρώπινη βελτίωση.
Κατέληξε σε χάος, σύγχυση και ντροπή εγκαταλελειμμένων χωρών.

Αν ο Trump ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ

Είμαι σίγουρος ότι αν ο Trump ήταν πρόεδρος, κανένας πόλεμος δεν θα έπληττε την Ουκρανία και την Ευρώπη σήμερα, οπότε επιστρέψτε κύριε Πρόεδρε και κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη και φέρτε μας την ειρήνη.
Κυρίες και κύριοι, τα τελευταία χρόνια οι προοδευτικοί χώρισαν για άλλη μια φορά τον κόσμο σε καλούς, κακούς, ναζί και μη ναζί, δημοκρατίες και απολυταρχίες.
Οι προοδευτικοί πάντα θέλουν να μας επιβάλουν τη θέλησή τους, να μας πουν τι να σκεφτόμαστε και ασκούν ιμπεριαλιστική πολιτική.
Αυτό που κάνουν είναι υπόδειγμα ιμπεριαλισμού.
Πρώτον, ασκούν διπλωματική πίεση στα έθνη. Περιμένουν να δείξουν τα χρώματά τους. Είτε υποστηρίζουν τη μετανάστευση, είτε υποστηρίζουν την προπαγάνδα των φύλων, τη σχετικοποίηση των οικογενειών, τη σεξουαλικότητα των παιδιών. Εκείνοι που αρνούνται να το κάνουν είναι ο εχθρός.
Αν πείτε ότι τα κινήματα για το φύλο και το LMBTQ σημαίνουν σεξουαλικότητα των παιδιών, θα κατηγορηθείτε για προδοσία των δυτικών αξιών. Αν λέτε ότι τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να είναι για αφυπνισμένη ιδεολογία αλλά για αναζήτηση της αλήθειας, επιτίθεστε στην ακαδημαϊκή ελευθερία. Εάν λέτε ότι ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον του δυτικού κόσμου, τότε σας χαρακτηρίζουν ότι σπρώχνετε το βαγόνι του Πούτιν.
Έχουμε κουραστεί λίγο από αυτό εδώ στη Βουδαπέστη, αλλά δεν μπορούμε να το πάρουμε ελαφρά. Ο τελευταίος στόχος της αυτοκρατορικής εξωτερικής πολιτικής των προοδευτικών είναι να αφαιρέσουν το δικαίωμα των κρατών μελών της ΕΕ να έχουν τη δική τους εξωτερική πολιτική. Πρέπει να σταματήσουν και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μάχη στις Βρυξέλλες τους επόμενους μήνες.

Αβωνιζόμαστε μαζί με τη Meloni και τον Netanyahu

Ευτυχώς, σύμφωνα με τον Orbán, ο ιός που εξαπέλυσαν οι προοδευτικοί στον δυτικό κόσμο αρχίζει όχι απλώς να περιορίζεται αλλά και να αντιμετωπίζεται σε ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξήρε την εκλογική νίκη της Giorgia Meloni στην Ιταλία το περασμένο φθινόπωρο, καθώς και την επανεκλογή του Benjamin Netanyahu στο Ισραήλ.
Αγωνιζόμαστε για την κυρία Meloni ώστε οι Ιταλοί αδελφοί και αδελφές να δείξουν εμπνευσμένα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Και στην Ιερουσαλήμ έχουν κερδίσει και οι συντηρητικές δυνάμεις».
κατέληξε ο Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης