Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Ρωσία μετά από νέα τρομοκρατική επίθεση - Ανατίναξαν το αυτοκίνητο του εθνικιστή συγγραφέα Zakhar Prilepin

Συναγερμός στη Ρωσία μετά από νέα τρομοκρατική επίθεση - Ανατίναξαν το αυτοκίνητο του εθνικιστή συγγραφέα Zakhar Prilepin
Άγνωστοι ανατίναξαν το αυτοκίνητο του γνωστού Ρώσου εθνικιστή συγγραφέα Zakhar Prilepin στο Nizhny Novgorod
Σχετικά Άρθρα
Μία ακόμα τρομοκρατική ενέργεια έρχεται να αναστατώσει τη Ρωσία.
Ένας 30χρονος Ουκρανός φέρεται να ανατίναξε το αυτοκίνητο του γνωστού Ρώσου εθνικιστή συγγραφέα Zakhar Prilepin, που έχει στενές σχέσεις με τον Putin στο Nizhny Novgorod.
Ο ίδιος επέζησε της βομβιστικής επίθεσης αλλά τραυματίστηκε, όπως μετέδωσε το Tass.
«Το αυτοκίνητο του συγγραφέα Zakhar Prilepin ανατινάχθηκε στο Nizhny Novgorod.
Επέζησε, αλλά τραυματίστηκε, ωστόσο έχει τις αισθήσεις του», ανέφεραν οι υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.
Ωστόσο από την τρομοκρατική ενέργεια σκοτώθηκε ο οδηγός του οχήματος.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.
Η κρατική Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε πως το αυτοκίνητο του συγγραφέα, ένα Audi Q7, ανατινάχθηκε σε χωριό στην περιοχή, περίπου 400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, συμβάν το οποίο αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική ενέργεια. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας δήλωσε πως συνελήφθη ένας 30χρονος Ουκρανός, ο οποίος είναι ύποπτος για την έκρηξη της βόμβας στο αυτοκίνητο του συγγραφέα.
«Ο συλληφθείς είναι γέννημα θρέμμα της Ουκρανίας, γεννημένος το 1993.
Στη χώρα του δικάστηκε σύμφωνα με το μέρος 2 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (ληστεία που διαπράχθηκε από προηγούμενη σύμπραξη οργανωμένης ομάδας), ανέφεραν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας στο Tass.
Ο Prilepin είναι γνωστός και ως ο ηγέτης του πολιτικού κόμματος «Για την Αλήθεια» έως ότου συγχωνεύτηκε με τον πολιτικό σχηματισμό «A Just Russia» τον Φεβρουάριο του 2021.

Ρώσοι ερευνητές: Ο ύποπτος έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες Ουκρανών πρακτόρων

Οι Ρώσοι ερευνητές δήλωσαν ότι ο ύποπτος που συνελήφθη μετά την έκρηξη κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Zakhar Prilepin και σκοτώθηκε ο οδηγός του «έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες» Ουκρανών πρακτόρων.
«Οι ερευνητές της Ανακριτικής Επιτροπής εξετάζουν την εμπλοκή του Alexander Permyakov στην απόπειρα δολοφονίας του Zakhar Prilepin», δήλωσε η επιτροπή, προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο ύποπτος δήλωσε ότι έδρασε σύμφωνα με τις οδηγίες των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών».

Δεν διαψεύδουν την εμπλοκή τους οι Ουκρανοί

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU δήλωσε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εμπλοκή της στη βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινήτου κατά την οποία τραυματίστηκε ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Zakhar Prilepin ή σε άλλες επιθέσεις.
«Επίσημα, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε την εμπλοκή της SBU σε αυτή ή σε άλλες εκρήξεις που συμβαίνουν στις δυνάμεις κατοχής ή στα πρωτοπαλίκαρά τους», μετέδωσε το Ukrinform επικαλούμενο δήλωση της υπηρεσίας ασφαλείας.

Zakharova:  Διεθνής τρομοκρατικός πυρήνας


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δεν σχολίασε το περιστατικό, σημειώνοντας ότι «πρώτα πρέπει να λάβει όλες τις πληροφορίες από τις ρωσικές υπηρεσίες.
«Η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ τροφοδότησαν έναν ακόμη διεθνή τρομοκρατικό πυρήνα - το καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας το περιστατικό.
Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες για την εμπλοκή των ουκρανικών αρχών στην έκρηξη.

car.jpg
Στοχευμένες απόπειρες εναντίον Ρώσων εθνικιστών

Δεν είναι η πρώτη απόπειρα εναντίον προσωπικοτήτων του εθνικιστικού χώρου στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες.
Στις 2 Απριλίου 2023, ο πολεμικός ανταποκριτής Vladlen Tatarsky (πραγματικό όνομα Maxim Fomin) σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα έκρηξης στην Αγία Πετρούπολη.
Σύμφωνα με τους ανακριτές, οι οργανωτές της απόπειρας δολοφονίας ήταν «οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και οι πράκτορές τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη ρωσική αντιπολίτευση που κρύβονται στο εξωτερικό».
Με οδηγίες τους, η 26χρονη Daria Trepova παρέδωσε στον blogger ένα αγαλματίδιο με εκρηκτικά.
Στις 6 Μαρτίου 2023, η FSB (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών) ανακοίνωσε την αποτροπή απόπειρας κατά της ζωής ενός Ρώσου επιχειρηματία, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Tsargrad, Konstantin Malofeyev.
Σύμφωνα με την FSB, το έγκλημα προετοιμάστηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Στις 20 Αυγούστου 2022, το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Darya Dugina ανατινάχθηκε στην περιοχή της Μόσχας,
Η ίδια σκοτώθηκε.
Σύμφωνα με την FSB, στο έγκλημα ενεπλάκησαν η Ουκρανή υπήκοος Natalya Vovk και η κόρη της Sofia Shaban, που εγκατέλειψαν τη Ρωσία μετά την έκρηξη.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης