Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πυροσβέστης» η Γαλλίδα πρωθυπουργός για την κρίση με τη Ρώμη: Σημαντικός εταίρος η Ιταλία

«Πυροσβέστης» η Γαλλίδα πρωθυπουργός για την κρίση με τη Ρώμη: Σημαντικός εταίρος η Ιταλία
«Θα ήθελα να ξαναπώ ότι η Ιταλία είναι ουσιαστικός εταίρος της Γαλλίας, ότι η σχέση μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό», είπε η Γαλλίδα πρωθυπουργός
Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Elisabeth Borne τάχθηκε στις 5/5/2023 υπέρ ενός «ψύχραιμου διαλόγου» μεταξύ του Παρισιού και της Ρώμης, μία ημέρα μετά την κρίση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Jerald Darmanin για την «ανικανότητα» της πρωθυπουργού της Ιταλίας να διαχειριστεί το μεταναστευτικό.
«Θα ήθελα να ξαναπώ ότι η Ιταλία είναι ουσιαστικός εταίρος της Γαλλίας, ότι η σχέση μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και ότι θα προκρίνουμε τη συζήτηση, έναν ψύχραιμο διάλογο, για να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», είπε η Borne στους δημοσιογράφους.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Alexander De Croo, η Borne ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου αν η κυβέρνησή της θα ζητήσει συγγνώμη από την Ιταλία.
«Συμφωνώ απολύτως, και για εμάς επίσης η Ιταλία είναι σημαντικός εταίρος», σχολίασε ο De Croo μετά τη σύντομη απάντηση της Γαλλίδας ομολόγου του.
Ο Darmanin είπε ότι η Giorgia Meloni είναι «ανίκανη να διαχειριστεί το μεταναστευτικό» και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Antonio Tajani ακύρωσε αμέσως την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στο Παρίσι.
Στις 5/5 κάλεσε τον Darmanin να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης