Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρύος ιδρώτας στο ΝΑΤΟ: Πραγματοποίησε ασκήσεις λόγω φόβων για ρωσικό χτύπημα στην ΕΕ και ΗΠΑ από τα «αθόρυβα» υποβρύχια - εκτελεστές

Κρύος ιδρώτας στο ΝΑΤΟ: Πραγματοποίησε ασκήσεις λόγω φόβων για ρωσικό χτύπημα στην ΕΕ και ΗΠΑ από τα «αθόρυβα» υποβρύχια - εκτελεστές
Το δημοσίευμα του Bloomberg επικαλείται δήλωση του Αντιναυάρχου του Ναυτικού των ΗΠΑ και του Διοικητή Υποβρυχίων της Συμμαχίας Steven Maex, σύμφωνα με τον οποίο, η απειλή που κρύβεται στα ρωσικά υποβρύχια εντοπίζεται στο γεγονός ότι άλλες χώρες μπορεί να μην γνωρίζουν πώς λειτουργούν, καθώς μπορούν να παρατηρούν αντικείμενα, κρυφά
Σχετικά Άρθρα
Στρατιωτικές ασκήσεις χωρών του ΝΑΤΟ με την ονομασία Dynamic Mongoose πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας φόβων της ρωσικής επιτήρησης σε υποβρύχια της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το δημοσίευμα επικαλείται δήλωση του Αντιναυάρχου του Ναυτικού των ΗΠΑ και του Διοικητή Υποβρυχίων της Συμμαχίας Steven Maex, σύμφωνα με τον οποίο, η απειλή που κρύβεται στα ρωσικά υποβρύχια εντοπίζεται στο γεγονός ότι άλλες χώρες μπορεί να μην γνωρίζουν πώς λειτουργούν, καθώς μπορούν να παρατηρούν αντικείμενα, κρυφά.
«Είναι σημαντικό για εμάς να εκπαιδεύσουμε τα μέλη της συμμαχίας για το πώς να κατανοούν τα σχέδια που θα προσπαθήσουν οι ενδεχόμενοι εχθροί για να παραμείνουν απαρατήρητα τα υποβρύχια», πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως έγινε γνωστό, οι ελιγμοί πραγματοποιούνται από τις 24 Απριλίου στο έδαφος των συνόρων Φερόε-Ισλανδίας, από τα οποία πρέπει να περάσουν τα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού για να εισέλθουν στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όπως γράφει σχετικά η ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ:

Ισλανδία – Η επίσκεψη στο λιμάνι στο Ρέικιαβικ σηματοδοτεί το τέλος της ετήσιας άσκησης του ΝΑΤΟ Dynamic Mongoose 23, μετά από δύο δύσκολες και έντονες εβδομάδες. 

Περίπου 1800 ναύτες σε 12 πλοία κάλυψαν μια περιοχή 200.000 τετραγωνικών μιλίων που εκτείνεται σε στρατηγική τοποθεσία από την Ισλανδία έως τη Νορβηγία. 
Η Ισλανδία ήταν η χώρα υποδοχής αυτής της άσκησης. 
Τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας (MPA), τα πλοία επιφανείας και τα υποβρύχια ασκούσαν μαζί διαδικασίες ανθυποβρυχιακού πολέμου πλήρους φάσματος.
Η άσκηση απέδειξε
 ότι τα πληρώματα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε απειλές που προέρχονται από υποβρύχια αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα.
Ο Διοικητής της Ομάδας, Αντιναύαρχος Marx τοποθετήθηκε επί του θέματος κάνοντας την εξής δήλωση: «Διεξάγαμε ένα έντονο προηγμένο πρόγραμμα ανθυποβρυχιακής εκπαίδευσης και μπορώ να πω με σιγουριά ότι η άσκηση ήταν επιτυχής. Η Ομάδα Εργασίας μου βελτίωσε τις δεξιότητές της σε επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου ενώ ενίσχυσε τη διαλειτουργικότητα και την ετοιμότητα της. 

44444444444444444.PNG

 

Η Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 1 του ΝΑΤΟ είναι μία από τις τέσσερις ομάδες πολύ υψηλής ετοιμότητας που αποτελούν τον πυρήνα της θαλάσσιας ικανότητας του ΝΑΤΟ για την εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος καθηκόντων σε όλη την περιοχή ευθύνης σε όλο τον θαλάσσιο τομέα της Βόρειας ΕυρώπηςΜε αυτόν τον τρόπο, η Ενωση εκμεταλλεύεται την εγγενή ευελιξία των θαλάσσιων πόρων διατηρώντας συνεχώς μια ισορροπημένη, αναλογική και αξιόπιστη αμυντική στάση. Η γερμανική φρεγάτα FGS Mecklenburg-Vorpommern είναι επί του παρόντος ναυαρχίδα για την ομάδα TASK.
«Μαζί δείξαμε, ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και είναι ενωμένο», «Το Exercise Dynamic Mongoose ήταν μια τέλεια ευκαιρία για να δημιουργηθεί μια μαχητική δύναμη και να προωθηθούν οι ικανότητες του ΝΑΤΟ κατά των υποβρυχίων Πολέμου, τόνισε εν κατακλείδι ο  Αντιναύαρχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης