Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αγορά 50 αρμάτων Puma

Γερμανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αγορά 50 αρμάτων Puma
Σε άσκηση πριν από τα Χριστούγεννα, 18 άρματα Puma τα οποία προορίζονταν για χρήση από το ΝΑΤΟ, δεν πέρασαν τα σχετικά τεστ λόγω τεχνικών προβλημάτων
Την αγορά 50 αρμάτων μάχης Puma, συνολικού κόστους 1,5 δισ. ευρώ, σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα Puma, που κατασκευάζονται από τις εταιρείες Rheinmetall και Krauss-Maffei -Wegmann, πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα άρματα Marder των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.
Το Business Insider είχε μεταδώσει σχετικά ότι το υπουργείο Άμυνας θέλει να προμηθευτεί 111 άρματα Puma, τα διαθέσιμα κονδύλια ωστόσο επαρκούν αυτή τη στιγμή μόνο για τα 50. Σε άσκηση πάντως πριν από τα Χριστούγεννα, 18 άρματα Puma τα οποία προορίζονταν για χρήση από το ΝΑΤΟ, δεν πέρασαν τα σχετικά τεστ λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η πρώην υπουργός Άμυνας, Christine Lambrecht, επέρριψε τότε την ευθύνη στους κατασκευαστές, οι οποίοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι είχαν προειδοποιήσει ότι τα άρματα βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης. Στις αρχές Ιανουαρίου το ZDF μετέδωσε ότι τα 17 από τα 18 άρματα ήταν πλέον και πάλι αξιόμαχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης